Anne-Grethe Bjarup Riis: Sådan går det med Gilbert

Det var en ganske almindelig forårsdag i maj 2015, da Anne-Grethe Bjarup Riis fik den værst tænkelig besked, en mor kan forestille sig.

Hendes søn Gilbert var ramt af leukæmi.

I dag er Gilbert rask, og han er færdig med behandlingen. 

- Det går rigtig godt med Gilbert. Han er rask, og vi skal bare lige igennem det her år, så han ikke får tilbagefald. Syv, ni, tretten, lyder det fra Anne-Grethe, da SE og HØR møder hende til Robert-prisen.

- Han kan desværre risikere at få tilbagefald, men han er rask og skal gå til kontrol, indtil han er færdig med at vokse, har Anne-Grethe tidligere fortalt.

Det hele startede, da Gilbert som alle andre drengebørn var lidt for vild på legepladsen og faldt ned fra en rutsjebane i fritidsklubben.

Da den dengang 8-årige dreng kom hjem senere på dagen, klagede han over smerter i ryggen.

Gilbert var både til læge og kiropraktor, men ingen af delene kunne forklare eller hjælpe Gilberts smerter.

Efter 14 dage kunne Gilbert ikke længere gå, og da fandt lægerne på hospitalet ud af, at den lille dreng var ramt af leukæmi.

De fandt senere ud af, at 70 procent af Gilberts blodceller var angrebet af sygdommen, og derfor skulle behandlingen starter med det samme.

Omkring 50-60 børn bliver ramt af leukæmi i Danmark hvert år. Hver fjerde dør af sygdommen. Og det var en realitet, som familien pludseligt måtte stå overfor.

- Vi ved jo godt, at han kan dø af det. Det skal vi kalkulere med, sagde Anne-Grethe til BT i 2015.

I dag er Gilbert færdig med sin behandling og er vendt tilbage til at være en helt almindelig dreng som alle sine kammerater. 

Udover Anne-Grethe og Gilbert tæller familien også far Bo Mortensen, Yrsa og Osvald. 

Se klippet med Anne-Grethe over artiklen.

Se billeder af familien herunder:

Anne-Grethe Bjarup Riis - billeder af hende og familien

 

 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close