Anmelderne IKKE enige: Var Volbeat gal eller genial?

Michael Poulsen, forsanger i Volbeat. Arkivfoto: AOP

Michael Poulsen, forsanger i Volbeat. Arkivfoto: AOP

AOP

Lørdag aften var en ganske særlig aften for 35.000 Volbeat-fans i Tusindårsskoven i Odense.

Her kunne de nemlig opleve rockbandet – med Michael Poulsen i front – give sin eneste koncert i Europa i år.

Og mens de fleste anmeldere og koncertgæster nærmest havde svært ved at forlade Tusindårsskoven i Odense af ren og skær begejstring, var Ekstra Bladets anmelder langt fra begejstret.

Thomas Treo gav blot tre ud af seks stjerner i sin anmeldelse.

- Det kan godt være, Volbeat har fået en folkelig masseappeal som afløserne for Gasolin’ og D-A-D, men musikalsk formår de slet ikke at matche forgængernes hjemmedyrkede kreativitet, kække charme og umiskendeligt flabede danskhed, skriver Thomas Treo i sin anmeldelse.

- Brugen af flammekastere og fyrværkeri understregede blot Volbeats mangel på opfindsomhed, og den stærkeste gimmick stod publikum faktisk for, da de rakte telefonerne i vejret under 'Fallen'. Pernille Rosendahl dukkede op og lignede en, der var gået forkert, da hun trippede ind på scenen og sang pivfalsk, tilføjede han.

BTs anmelder Steffen Jungersen var langt mere begejstret, da han forlod Tusindårsskoven i Odense. Han kvitterede med seks ud af seks stjerner i sin anmeldelse, som han gav overskriften ”Vanvittige vældige Volbeat”.

- Hvor de slog alle rekorder for, hvad et dansk band nogensinde har præsteret herhjemme og solgte marken ud med 37.000 mennesker. Hvor de havde selvtillid nok til at lade en mægtig metalmaskine som tyske Accept varme alt folket op. Kort sagt: Hvor de fandeme – om nogensinde – virkelig skulle levere.

- Og det gjorde de så. Med et – selv for Volbeat – eminent eftertryk, et orgiastisk overskud og den sædvanlig klædelige vantro over den modtagelse, som blev dem til del, så man faktisk stod dér og blev satans stolt af dem. Det har jeg næppe adkomst til og jeg er ej heller den store pladrende patriot. . . men alligevel, venner!, skriver Steffen Jungersen i sin anmeldelse.

Gaffas anmelder Simon Nielsen var ikke lige så imponeret som BTs, men kunne dog ikke andet end at give fire ud af seks stjerner – og en god portion ros til de populære rockdrenge:

- I et inferno af ild og fyrværkeri drog Volbeat i to timer publikum igennem en rutsjetur af stadionmetal, der i sin ligefremhed kunne få enhver teenageknægt til at trække i læderjakken. Der manglede dog en anelse opfindsomhed, variation og spontantiet i den velplanlagte koncert, hvilket desværre gjorde, at der stadig var et lille stykke vej til, at vi fik indfriet de høje forventninger.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close