Nyheder6. juni 2014

Volbeat-forsanger fik vild drøm opfyldt

Gik i legendes fodspor
Michael Poulsen har fået en drøm opfyldt
Michael Poulsen har fået en drøm opfyldt
 Foto: All Over



"J. R. Cash" står der tatoveret hen over brystet på forsanger og guitarist i Volbeat, Michael Poulsen. Kropsudsmykningen er en hyldest til musikerens store idol, den amerikanske rocklegende, Johnny Cash.

Det var derfor en drøm, der gik i opfyldelse, da bandet under en turné i USA tidligere på året fik lov at møde Johnny Cash' søn og få en privat rundvisning i den afdøde musikers egne lydstudier på grunden i Nashville.
- Det var en stor oplevelse. Det var meget specielt at få lov til at gå rundt i de studier, hvor en så stor legende har indspillet sin musik, fortæller Michael Poulsen.

LÆS OGSÅ: Volbeat vinder kæmpe pris
Den eksklusive rundvisning var arrangeret af Volbeats guitarist fra New York, Rob Caggiano. Han havde nemlig tidligere arbejdet sammen med Johnny Cash' søn, John Carter, der er en kendt countrymusiker i USA.

John Carter overtog sine forældres hus og grund efter de begge gik bort i 2003. Lydstudiet havde Johnny Cash selv bygget i det, der tidligere har været anvendt til jagthytte.

- Man kunne ligesom fornemme ham i rummene og mærke hans tilstedeværelse i hytten, som han tydeligvis havde sat sit helt eget præg på. Der hang også en del billeder af ham og hans kone og trofæer fra dyr, han selv havde skudt, beskriver Michael Poulsen.

Mødet med Johnny Cash' søn var i sig selv en stor oplevelse for den inkarnerede Cash-fan.

LÆS OGSÅ: Volbeats forsanger kollapset
- Han er jo det tætteste, man i dag vil kunne komme på Johnny Cash. Jeg prøvede at lade være med at stå og glo for meget på ham. Men jeg kunne ikke helt lade være med at prøve at lede efter noget Johnny Cash i ham. Han ligner dog ikke sin far særligt meget, fortæller Michael Poulsen og fortsætter:

- Men han viste sig at være fan af metalmusik. Det var jeg slet ikke klar over. Han kendte også godt Volbeat - det kan man slet ikke undgå i USA, sagde han. Det var ret smigrende. Især når det kommer fra Johnny Cash' søn, siger han.

Michael Poulsen har aldrig lagt skjul på, at han er dybt inspireret af Johnny Cash, når han skriver numre til Volbeat. Men også den amerikanske kunstners liv og indstilling til berømmelse er forbilledlig, mener han.

- Johnny Cash voksede op i dyb fattigdom og endte med at blive en kæmpe stjerne. Men han formåede at bevare sin ydmyghed. For ham handlede det om at skrive sange og ikke om at få stjernestatus.

Det kan den danske rockstjerne godt identificere sig med.

- Selvom vi i Volbeat er meget glade og taknemmelige for vores store succes, er vi meget påpasselige med ikke at lade os overeksponere. Derfor siger vi også tit nej til tv-shows og den slags, siger han.

LÆS OGSÅ: Mikkel Kessler: Gi'r gode slanketips
Opmærksomhed er nemlig ikke et mål i sig selv for det internationale succesband.

- Det handler om, hvad vi har på hjerte. Det, vi vil huskes for, er vores musik: Vores plader og koncerter og ikke alt mulig andet ligegyldigt pladder, slår Michael Poulsen fast.

En af de koncerter, som Volbeat gerne vil huskes for, bliver afholdt 1. august på Refshaleøen i København. Her får det danske rockband desuden selskab af Steel Panther og Hatebreed, som begge gæster Danmark fra USA.

Sponsoreret indhold