Anmeldelsernes dom: Børnemishandling eller rockkoncert?

One Direction høstede efter mandagens koncert blandede anmeldelser

One Direction høstede efter mandagens koncert blandede anmeldelser

Foto: AOPDagen efter at 45.000 - fortrinsvise - unge piger havde skreget af deres lungers fulde kraft, er det tid til at finde ud af, om One Direction så leverede det ypperste inden for popmusik under deres koncert i Parken.

Dømt ud fra anmeldelserne er det en smule svært at komme med en entydig konklusion, men de fleste anmeldelser peger dog i den forkerte retning for de fem drenge.

Ekstra Bladets anmelder kunne kun hive én stjerne op af lommen efter mandagens koncert, kaldte popdrengene for "halvarrogante attituder" og skrev blandt andet, at "boybandets totale anonymitet blev udstillet i Parken, hvor 45.000 tøser ikke desto mindre hvinede, så de var lige ved at tabe både mund, smartphones og rottehaler. Det var lidt ligesom The Beatles. Altså bortset fra musikken."

Også TV2s anmelder havde svært ved at finde mange lyspunkter til mandagens koncert, der gik i gang kort tid efter kl. 20:00.

LÆS OGSÅ: Se billederne: One Direction fik kongeligt besøg

LÆS OGSÅ: Galleri: One Direction er landet i Danmark

LÆS OGSÅ: Se billederne: One Direction væltede Parken

- Det virkede med andre ord som om, det blot var endnu en dag på kontoret for Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles og Louis Tomlinson. Vel at mærke et kontor fyldt med skrigende teenagepiger - over 40.000 af dem, skrev anmelderen, der dog belønnede One Direction med tre ud af seks stjerner.

BT var i den mere gavmilde hjørne, hev fire stjerner frem og under overskriften "1D-chok i Parken: Det var jo en rockkoncert!" skrev anmelderen:

- Der er meget godt at sige om aftenens koncert. Det fire mand store band spiller en form for minimal-rock uden de store falbelader. Med en smule kant som hos de kontemporære stadionrockere Imagine Dragons. 'Live While Were Young' med et lille lån fra The Clash.

Teenage-skrigeriet var dog noget, som alle anmeldere bed mærke i - larmen fra de 45.000 vilde fans var ofte på grænsende til det trommehinde-sprængende.

Som Ekstra Bladets anmelder beskrev det:

- Publikums skrig gik imidlertid rent igennem på noget, der tangerede sundhedsskadelig volumen. De ville næppe kunne udstøde så inderlige vræl, selv hvis de fandt en lodden edderkop mellem mælkesnitterne i madkassen, skrev Ekstra Bladets anmelder, mens anmelderen hos BT konkluderede:

- Efter et par timers skrigen og skrålen fik vi bekræftet, hvad man jo godt anede i forvejen - at 30.000 piger i omegnen af konfirmationsalderen kan skrige højt, når de møder 1D i 3D. Meget højt. Sindssygt højt.

Popdrengene, som blev skabt efter at have medvirket i det britiske X Factor, lagde ud med "Midnight Memories", som også er titlen på bandets tredje album. Efter flere timers underholdning foran 45.000 sluttede de fem drenge af med deres nok største hit "Best Song Ever".

Allerede tidligt mandag eftermiddag begyndte de unge piger - mange med popgruppens 1D-signatur skrevet i panden - at vrimle mod Parken for at sikre sig de allerede bedste pladser på Danmarks nationalstadium. Det samme sker efter alt at dømme i dag, tirsdag, hvor drengene også optræder.

Folkene bag Parken er da også klar over, at de fem pop-drenge er tilpas populære til, at mange vil forsøge at stille sig i kø tidligt. På Parkens hjemmeside har man derfor gjort opmærksom på, at det ikke er tilladt at overnatte ved Parken forud for de storstilede koncerter mandag og tirsdag:

- Man må under ingen omstændigheder overnatte ved Parken, heller ikke i de omkringliggende offentlige parker eller gader. Der er ikke adgang i området omkring Parken før kl. 14.00, undtaget "Early Access" som kan ankomme kl. 12.00, skriver Parken på sin hjemmeside og tilføjer:

- Det betyder også at man tidligst kan stille sig i kø fra kl. 14.00 (vel at mærke til den dag man har billet til). Parken vil denne aften IKKE være overdækket med tag, skriver Parken på sin hjemmeside.

I aften spiller de igen i Parken.

Sætliste
1. Midnight Memories
2. Little Black Dress
3. Kiss You
4. Why Don't We Go There?
5. Rock Me
6. Don't Forget Where You Belong
7. Live While We're Young
8. C'mon, C'mon
9. Right Now
10. Through the Dark
11. Happily
12. Little Things
13. Moments
14. Strong
15. Better Than Words
16. Alive
17. One Thing
18. Diana
19. What Makes You Beautiful
Ekstranumre
20. You & I
21. Story of My Life
22. Little White Lies
23. Best Song Ever

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close