Anklager kræver forvaring til Raket-Madsen: Drabet var planlagt

Peter Madsen har fortalt, at den kvindelige svenske journalist, Kim Wall, døde om bord på Nautilus i en ulykke, og at han \'begravede hende til søs\'.

Peter Madsen har fortalt, at den kvindelige svenske journalist, Kim Wall, døde om bord på Nautilus i en ulykke, og at han 'begravede hende til søs'.

(Foto: Polfoto)

Københavns Politi har tirsdag skrevet i en pressemeddelelse, at 46-årige Peter Madsen er blevet tiltalt for drabet på Kim Wall.

Derudover er han tiltalt for usømmelig omgang med lig og andet seksuelt forhold end samleje mod den 30-årige svenske journalist.

- Ifølge anklageskriftet er drabet sket efter forudgående planlægning og forberedelse, står der i meddelelsen, hvilket betyder, at anklageren mener, at Madsen havde planlagt at dræbe Kim Wall.

Anklagemyndigheder kræver Peter Madsen idømt fængsel på livstid og de nedlægger en sekundær påstand om forvaring. Det vil sige, at Anklagemyndigheden har bedt Retslægerådet vurdere, om Peter Madsen er egnet til forvaring.

- Retslægerådet har den 15. januar 2018 vurderet, at forvaring kan være påkrævet, skriver Københavns Politi. 

- Der er tale om en meget usædvanlig og ekstremt grov sag, som har haft tragiske følger for Kim Wall og hendes pårørende, siger anklager Jakob Buch-Jepsen.

Retssagen kan begynde
Ifølge anklageskriftet er drabsmåden ukendt, men kan være sket ved halsoverskæring eller kvælning.

Anklagemyndigheden kræver desuden, at Madsens ubåd, Nautilus UC3, bliver konfiskeret for senere at blive destrueret. 

Han er desuden tiltalt for to grove overtrædelser af lov om sikkerhed til søs.

Lige nu sidder Peter Madsen varetægtsfængslet frem til 7. februar, efter fængslingen er blevet forlænget med to eller fire uger ad gangen, siden han blev anholdt.

7. februar vil Anklagemyndigheden kræve Peter Madsen fængslet frem til domsafsigelsen. 

Retssagen starter 8. marts og vil foregå over otte dage som en nævningesag.

Det forventes, at dommen afsiges 25. april 2018.

Skiftede forklaring
Ubådsmageren fortalte i første omgang, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen torsdag aften den 10. august klokken 22.30.

Han blev fredag den 11. august sigtet for drab på Kim Wall.
 
Det blev senere slået fast, at ubåden Nautilus gik til bunds som resultat af en bevidst handling og ikke ved et uheld.
 
Peter Madsen fortalte allerede i grundlovsforhør den 12. august, der blev holdt for lukkede døre, at Kim Wall var død ved en ulykke om bord, og at han 'havde givet hende en begravelse til søs'.
 
Den 21. august gjorde en forbipasserende cyklist et grufuldt fund, da han fandt Kim Walls parterede torso i vandkanten på Amager. Få dage senere fastslog DNA-undersøgelserne, at torsoen tilhørte den dræbte Kim Wall.
 
Peter Madsen nægtede da at have parteret Kim Wall.
 
Kim Walls hoved afkræftede
Over en måned senere fandt dykkere således en pose med Kim Walls hoved, lige som man også fandt begge hendes ben, hendes tøj og en kniv i Køge Bugt.
 
Delene var forsøgt tynget med blydele, så de ville synke til bunds.
 
Kim Walls hoved afkræftede Peter Madsens hidtidige forklaring om, at Kim Wall skulle være død af at få en 70 kilo tung luge i hovedet.
 
- I går aftes og i nat til kl. 3 har vi gennemført obduktion af de resterende ligdele. Og det har vist, at der ikke er tegn på fraktur på kraniet eller tegn på stump vold på kraniekassen, sagde drabschef Jens Møller under et pressemøde lørdag den 7. oktober.
 
- Vi har altså fundet hoved og to ben. Det vil sige, at vi ikke har fundet armene. Dem vil vi selvfølgelig lede efter den kommende tid. Det er selvfølgelig set ud fra en efterforskningsvinkel, men også ud fra en etisk vinkel, så de pårørende kan begrave hende hel, fortalte Jens Møller på pressemødet.
 
Sagen mod Peter Madsen, der nægter sig skyldig i drab på Kim Wall, er snart færdigefterforsket og skal for retten, når Anklagemyndigheden har anklageskriftet klar.

Se billeder fra sagen herunder:

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close