Anja Andersen smider håndboldbombe: Vil være landstræner

Anja Andersen har været en stor støtte for Christiane Schaumburg-Müller

Anja Andersen har været en stor støtte for Christiane Schaumburg-Müller

Foto: Claus Poulsen

Det er ikke mere end trekvart år siden, Anja Andersen erklærede, at hun var færdig med sport.

Det gjorde hun i bogen "Det er aldrig for sent at blive den, man er". 

Men den beslutning kom hun i tvivl om, da hun forfattede de sidste kapitler af selvsamme bog.

Nu har håndboldfurien imidlertid trukket beslutningen om at droppe sporten tilbage, idet hun via sin gode ven, Bjarne Stenbæk, meddeler, at hun er klar til at sætte sig i trænersædet og styre det danske håndboldlandshold.

Stenbæk videregiver hendes overraskende udmelding på sin Facebook-profil:

Jeg  var i kontakt med min bedste ven, Anja, i dag. Jeg kan ikke hjælpe med mere end at videregive den melding, hun gav mig:

Anja Andersen:
Jeg ser mig selv som landstræner i den nærmeste fremtid.

Da jeg skrev min bog: At blive den man er, gik det op for mig, at jeg skulle tilbage til håndbold og dele mine nye oplevelser og indsigter i det felt - sportens verden - som jeg kom fra.Akkurat som i en af mine yndlingsbøger "Jonathan Livingston Havmåge", som handler om havmågen Jonathan. Jonathan afviger fra sin flok. Han kan ikke indordne sig dens normer, han vil det frie og uafhængige liv. Men efter at have mødt en ny flok, beslutter han på trods af sin ensomme fortid at tage tilbage til sin gamle flok for at dele sine nye oplevelser og indsigter. Det er hans måde at vise kærlighed på.

Artiklen fortsætter under billedet

Alletiders Anja med det velkendte efternavn Andersen skiftede i sin tid jogginsættet ud med rigtigt arbejdstøj for at coache erhvervsledere i firmaet Pathfinder

Det største danske håndboldikon nogensinde har aldrig fået børn. I førævnte bog afslørede hun nemlig, at lægerne har konstateret, at det ikke er muligt for hende at lave et nyt håndbold-ikon til landsholdet - i hvert fald ikke med sine egne gener. 

Kan du huske de hotteste håndbolddamer gennem tiden? Se dem i galleriet herunder:

Søndagslir: Hotte håndbold-babes

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close