Anders W. Berthelsen: Jeg bliver mere og mere presset

Foto: All Over

Foto: All Over

Foto: All Over

Det er blevet til over 31 film, 15 teaterstykker og syv tv-serier i Anders W. Berthelsens 19-årige lange karriere som skuespiller.

Med de mange års erfaring er han blevet en rutineret skuespiller, der for længst har slået sit navn fast i den danske filmbranche. Men på trods af det så vokser presset for at bevise sig selv.

Det fortæller 45-årige Anders W. Berthelsen til Ritzau Fokus forud for hans nye film "Comeback", hvor han spiller hovedrollen som en falleret stand-up-komiker.

- Mange tror, at fordi jeg har været i branchen i mange år, så ved jeg, hvad det drejer sig om, og så er det ikke så slemt at gå på scenen. Men forventningspresset er blevet hårdere, fordi jeg ved, at jeg skal ind og præstere og bevise noget, siger han og uddyber:

- Der er en vis forventning om, at når folk har set en lave noget godt, så vil de gerne se det igen. Og det lægger da et pres, fordi tænk, hvis det bare havde været et lykketræf i første omgang.

Det er dog ham selv, der har de højeste forventninger, erkender Anders W. Berthelsen og forklarer, at han ikke kan komme i tanke om en eneste gang, hvor han efter en filmoptagelse selv syntes, at han gjorde det perfekt.

Selv om nerverne følger ham til filmoptagelser og på teaterscenen, så sørger den rutinerede skuespiller for, at de ikke bliver hæmmende.

- Jeg tackler det ved at gå ind og tage det ansvar, der ligger. Det handler om at trække vejret, siger Anders W. Berthelsen og forklarer, at presset også kan bruges positivt til at holde ham oppe på dupperne.

- Det er ikke sådan, at jeg er nødt til at gå til psykolog og snakke med hende om, hvad jeg skal gøre. Nogle får sceneskræk på grund af forventninger fra dem selv og andre, men det er ikke på den måde, jeg har det. Jeg kan bare mærke, at jeg skal tage mig sammen. Men man skal også tage ansvaret på sig, når man bliver ældre, forklarer han.

Det betyder blandt andet også, at man sørger for god arbejdsstemning mellem skuespillerne, især når man arbejder med unge kolleger, fremhæver Anders W. Berthelsen, der i denne omgang har spillet sammen med unge Sarah-Sofie Boussnina, der også er kendt fra "Fasandræberne".

- Jeg prøver at gøre det trygt ved at hjælpe og støtte, hvor jeg kan. I den her branche er der sådan noget med, at nogen godt kan lide at gøre andre utrygge, for så stråler man selv. Det har jeg ikke rigtigt et behov for, siger han.

Anders W. Berthelsen er aktuel i filmen "Comeback", som havde premiere 6. august.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close