Nyheder 12. marts 2014

Anders W. Berthelsen: Casting er noget af det værste

Skuespilleren hader at improvisere og gå til casting
Af af
Anders W. Berthelsen er ikke fan af at gå til castings
Anders W. Berthelsen er ikke fan af at gå til castings
Foto: Alex Tran
Det er noget af det mest 'almindelige' ved dét at være skuespiller: Nemlig at gå til casting og forsøge at vise, at man er den perfekte til rollen.

Alligevel er det at gå til casting noget at det værste, som Anders W. Berthelsen kan forestille sig. Det røber den populære skuespiller i et interview med Søndagsavisen.

LÆS OGSÅ: Anders W. Berthelsen: Jeg er tryghedsnarkoman

- At komme ind i et rum, hvor der ikke er en skid ud over et blåt gulvtæppe, der ikke inspirerer til noget som helst, og så skulle improvisere et eller andet frem, som en caster og en instruktør leder efter. Det er slet ikke mig, siger Anders W. Berthelsen til Søndagsavisen.

Skuespilleren er faktisk flere gange endt med at takke nej til roller - alene fordi de krævede, at han kom til casting:

- Der har jeg sagt: 'Find en anden, for jeg magter det simpelthen ikke'.

LÆS OGSÅ: Anders W. Berthelsen: Overrasket af stripper

Den 44-årige skuespiller har senest medvirket i den biografaktuelle film 'Kartellet', og før den spillede han blandt andet bærende roller i komedierne Klassefesten I & II samt Superclassico.

Med andre ord er Anders W. Berthelsen blevet en så stor og populær skuespiller i Danmark, at han ikke længere behøves at gå til casting for at score en rolle i enten film eller serier.

LÆS OGSÅ: Anders W. Berthelsen: Konen er cool med sex-scener

Men sådan var det ikke, før han fik sit folkelige gennembrud som Rene i serien 'TAXA' i 1997.

- Jeg var til nogle få castings i starten. Det var sindssygt hårdt, og jeg havde svært ved at komme mig over det. Det der med: 'Se mig, jeg er fed', det ligger ikke til mig. Man står alene der og prøver at sjusse sig frem til, hvad helvede det er, de vil have, siger Anders W. Berthelsen til Søndagsavisen.

Sponsoreret indhold