Nyheder16. september 2016

Allan Nielsens datter skal spille slave i "Vikings"

Ida Marie Nielsen er den seneste i rækken af danskere, der skal spille med i den populære vikingeserie.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-39595.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Når tv-serien "Vikings" har premiere på den nye sæson i november, er det med et regulært dansker-boom på skærmen.

Det er allerede blevet afsløret, at Marco Ilsø, som danskerne kender fra blandt andet "Mikkel og Guldkortet" og Alex Høgh Andersen, der tidligere har spillet med i julekalenderen "Tvillingerne og Julemanden", har landet store roller i serien, men de er ikke de eneste.

Ida Marie Nielsen, der er datter af den tidligere fodboldspiller Allan Nielsen, skal nemlig også spille med i den populære serie.

I et år har hun gået med hemmeligheden om sin rolle, som hun landede efter en nervepirrende casting-periode. Men så gik det også stærkt.

- Jeg fik rollen en onsdag, om fredagen mødtes jeg med instruktøren og mandag begyndte vi at filme. Så jeg blev kastet ind i det med det samme, og det var en rigtig fin udfordring, som jeg lærte rigtig meget af, fortæller Ida Marie Nielsen.

- I serien er jeg slave for Alex og Marco og deres brødre og mor, og jeg kan afsløre, at der er en konflikt. Der er nogle af drengene, der nærmer sig teenagealderen og begynder at synes, at piger er interessante, fortæller hun.

- Men man skal ikke undervurdere min rolle. Hun ved godt, hvad hun laver, og jeg tror, hun bliver spændende at følge for seerne, siger Ida Marie Nielsen, der debuterede som 11-årig som Cecilie, der var datter til Iben Hjejles karakter i krimiserien Anna Pihl, og har også haft en rolle i filmen "Monsterjægerne".

Men med rollen i "Vikings" slår den 20-årige skuespillerinde for alvor sit navn fast i både Danmark og udlandet.

I "Vikings" følger man Ragnar Lothbrok og hans familie, venner og fjender i middelalderen. Her bliver der plyndret, dræbt og indtaget nye territorier, men serien viser også en anden side og mere følsom side af de skandinaviske forfædre.

Mens Marco Ilsø spiller sønnen Hvitserk, har Alex Høgh Andersen scoret rollen som Ivar The Boneless. Ida Marie Nielsen kendte ikke de danske drenge, da hun fik rollen, men det kom hun hurtigt til.

- Det var rigtig dejligt at der var nogle andre danskere og også, at der var andre nye på produktionen. Men jeg synes, at folk har været rigtig gode til at bakke op om hinanden generelt.

Det seneste år har hun boet on-off i Dublin i Irland, hvor serien bliver filmet, men selv om hun har været langt hjemmefra, har hun fået masser af støtte fra sin far.

- Han er pivstolt og virkelig "number one fan", og han har også været ovre og besøge mig og møde mine medskuespillere.

- Han kan sagtens drage paralleller til sin egen fodboldkarriere og det her med at have gåpåmod og nogle mål i livet, så det har været utroligt dejligt at have hans støtte, siger hun.

Den nye sæson har premiere den 30. november på HBO Nordic.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold