Nyheder13. januar 2014

Aktiv dødshjælp: Folk støtter Paradise-Kimies mor

Folk støtter aktiv dødshjælp
Af af
Paradise-Kimie med sin mor Jane, der torsdag aften valgte at tage sit eget liv på Dignitas-klinikken i Schweiz
Paradise-Kimie med sin mor Jane, der torsdag aften valgte at tage sit eget liv på Dignitas-klinikken i Schweiz
 Foto: All Over PressSkal aktiv dødshjælp være tilladt i Danmark?

Debatten har endnu engang fået liv, efter Paradise-Kimies mor Jane Hoffmann stille sov ind torsdag aften på Dignitas-klinikken i Schweiz. Kort forinden havde den 53-årige mor, uhelbredeligt syg af ALS, indtaget et dødeligt stof og sagt et sidste farvel til sin mand og to børn, sønnen Rune og datteren Rikke Kimie - kendt fra TV3s Paradise.

SE og HØRS læsere er ikke i tvivl. De støtter Paradise-Kimies mors valg om at tage sit eget liv og synes, at aktiv dødshjælp også burde være lovligt i Danmark.:

- Vi kan ikke være bekendt som det velfærdsamfund vi er, at meget syge skal på en lang og udmattende rejse for at få ønsket om fred og befrielse opfyldt . Selvfølgelig skal der være mange samtaler og regler inden det skal kunne lade sig gøre. Det er da ved pokker ens eget liv som man selv skal have lov til at bestemme over. Så ja selvfølgelig skal det være lovligt i DK, skriver Tina Jebjerg på Se og HØRs Facebook-side. Hun bliver bakket op af Carina Jensen:

Paradise-Kimie: Så fik min mor fred

- Forstår Janes valg fordi hun ved godt hun ikke kunne blive rask igen, hun havde den sygdom, hun kunne ikke spise selv, hun sad i kørestol, forstår godt hun ikke vil leve mere når hun ved det bliver værre med årene, sender alligevel mine tanker til familien og hendes børn, de vil altid savne deres mor uanset hvad, de vil kunne huske de gode minder de havde sammen.

Paradise-Kimies mor fik i august i fjor stillet diagnosen ALS, en sjælden sygdom, der angriber nervecellerne i rygmarven og hjernen og gradvist lammer kroppen. Først bliver arme og ben påvirket, så patienten må bruge kørestol, så bliver evnen til at tale lammet, og til sidst indtræffer døden. Sygdommen er uhelbredelig, og siden Jane Hoffmann fik stillet diagnosen, har hun sammen med sin familie kæmpet for at få sat aktiv dødshjælp på dagsordenen herhjemme:

- Der er ikke noget, jeg hellere ville, end at leve videre - men ikke for alt i verden. Jeg vil have lov at dø med værdighed. Det er derfor, jeg har valgt at medvirke i denne artikel, for at sætte fokus på aktiv dødshjælp. Det skal vi også have i Danmark. Det er forkert, at man er nødt til at rejse ud af sit eget land, når man er så syg, som jeg er. Jeg ville helt klart hellere dø i fred og ro herhjemme, forklarede Jane i november til Ude og hjemme.

I dag tager Paradise-Kimies mor sit liv

Selvom langt de fleste af SE og HØRs læsere støtter ideen om aktiv dødshjælp i Danmark, er der også enkelte, der er skeptiske.

- Der hvor jeg synes det kunne være ét problem er, hvis det bruges, for ikke at lægge samfundet til byrde. Den dag, har samfundet spillet fallit.... Men er det ikke dér, vi er ved at arbejde hen imod??, spørger Anelle Sørensen således.

Hvad mener du? Deltag i debatten her.

Sponsoreret indhold