Paradise-Kimie: Så fik min mor fred

Paradise-Kimies mor er nu død

Paradise-Kimies mor er nu død

Foto: All OverI går tog Paradise-Kimie sit livs sværeste afsked. Hun måtte nemlig sige farvel til sin mor, der havde valgt at begå selvmord efter lang tid sygedom.

- Så fik hun fred. Hun sov ind omkring kl. 21.15, og Kim siger, at hun smilte til ham, da hun havde sprøjtet sovemedicinen ind i sonden. Vi har været inde og se hende efterfølgende, og jeg må være ærlig at sige, at det gjorde ondt. Jeg håber så meget, at hun har det bedre nu.

Læs også på udeoghjemme.dk : i dag tager Jane sit liv

Jane, som i august i fjor fik stillet diagnosen ALS, tog sit liv på selvmordsklinikken Dignitas i Zürich i Schweiz. Siden Jane tog beslutningen om at ende sit liv, har Jane og familien kæmpet for at få sat aktiv dødshjælp, som ikke er lovligt i Danmark, på dagsorden.

Se årets Paradise-deltagere her

- Der er ikke noget, jeg hellere ville, end at leve videre - men ikke for alt i verden. Jeg vil have lov at dø med værdighed. Det er derfor, jeg har valgt at medvirke i denne artikel, for at sætte fokus på aktiv dødshjælp. Det skal vi også have i Danmark. Det er forkert, at man er nødt til at rejse ud af sit eget land, når man er så syg, som jeg er. Jeg ville helt klart hellere dø i fred og ro herhjemme, forklarede Jane i november til Ude og hjemme.

Læs her om Janes sidste jul med familien

I går eftermiddag - godt fem timer før, hun trykkede på knappen på selvmordsklinikken, hvor hendes elskede mand Kim sad ved hendes side - gik Jane selv ind på Ude og Hjemmes Facebookside og skrev en sidste besked:

"Kære alle i Danmark. Nu er jeg i Schweiz med min familie og sidder og venter på, at jeg skal afsted. Til alle jer, der har været inde og skrive søde hilsner til mig: I ved ikke, hvor meget det rent faktisk varmer. Jeg er meget rørt over det og tusinde tak. Jeg har læst hver og en. KÆMP VIDERE I DANMARK FOR AKTIV DØDSHJÆLP. man ved aldrig, hvem sygdommen rammer, og alle skal have retten til at bestemme over sit eget liv - og død. Uartigt, at jeg skulle rejse så langt for at dø."

Janes familie, som er med i Schweiz, og som flyver hjem senere i dag - hendes mand Kim og børnene Rune, Rikke og Kims datter Maria - er naturligvis i dyb sorg. Men måske også en smule lettede trods alt - nu er det overstået.

I en sms til Ude og Hjemme skriver kimie blandt andet: "Efter regn kommer sol, som man siger".

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close