Linda P tæt på at dø: Afslører vildt misbrug af LSD, kokain og ludere

Foto: All Over

Linda P er kendt som dronningen af dansk comedy.

Men bag smilet og de grove ord gemmer der sig en kvinde, der i mange år har kæmpet en hård kamp med alt for mange stoffer, alt for megen sprut og alt for mange kvinder.

Misbruget var tæt på at koste komikeren livet. Det fortæller hun i et stort interview med ALT for Damerne.

Lægerne havde sagt, at fortsatte hun sin livsstil – med store mængder kokain, sprut og LSD – ville hun ikke nå at blive 30 år.

- Jeg var ligeglad med at dø. Det var en ret vild følelse at opleve, og det var egentlig ret sjovt at prøve at være totalt frygtløs. Hvis jeg faldt ud foran et tog, var det ligegyldigt. Men nu er det enormt uhyggeligt at tænke tilbage på. Jeg er flere gange gået ned ad Istedgade og har købt stoffer af en eller anden tilfældig pusher uden at vide, hvad jeg fik. Jeg kunne jo have være død på stedet, siger en ærlig Linda P, i dag 34 år, i interviewet med ALT for Damerne.

Artiklen fortsætter under billedet...

Winnie og Karina lokkede 20.000 i biograferne den første weekend

Winnie og Karina, spillet af Linda P. og Christina Sederqvist. Foto: All Over

Stofferne var hendes forsøg på at flygte fra en barndom med en alkoholiseret far og en følelse af ikke at være elsket eller accepteret af ham.

Som ung begyndte hun derfor at eksperimentere med stoffer. Da faderen døde i 2011, satte det gang i en masse følelser og tanker – og misbruget eskalerede.

- Højere, vildere, hotelværelser og utroskab. Jeg skulle bare være drugged hele tiden, og jo mere drama jo bedre. Jeg skulle helst fortælle den ene kvinde, når jeg var sammen med den anden. Og da jeg blev træt af at drikke, tænkte jeg, at jeg måtte have noget kokain for at kunne holde mig vågen i længere tid, så jeg kunne blive i illusionen om, at jeg var en anden. Og da kokainen stoppede med at virke, begyndte jeg at eksperimentere med LSD, fortæller Linda P til ALT for Damerne.

Nogle gange kunne hun tumle rundt i en tyk tåge af LSD i flere dage, hvor hverken hun eller andre kunne nå hende.

Livet i overhalingsbanen stopper først, da hun i 2013 fik et sammenbrud kort før, hun skulle på scenen på Skanderborg Festivalen. Fortiden og følelserne havde indhentet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Linda P

Linda P brød sammen på Skanderborg Festivalen i 2013 - først derefter begyndte hun at bearbejde sin traumatiserende barndom. Foto: All Over

Sammenbruddet fik Linda P til at tage sit liv – og ikke mindst sit misbrug – op til revision. Hun begyndte at rydde op i sit liv og tale med en psykolog om sit misbrug af stoffer og kvinder.

- Det betød meget for mig at have mange kvinder, for på den var jeg sikker på at få så meget bekræftelse som overhovedet muligt. Den dyrkelse gjorde, at jeg fik en afhængighed, som jeg stadig har svært ved at slippe. Den fase var værre og mere ulækker at komme ud af end kokain. Kvinder var min værste afhængighed, siger Linda P i interviewet.

Linda P er lige nu aktuel med selvbiografien ”Transformer”. Du kan vinde bogen her.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close