Nyheder23. marts 2018

Ærlige Johannes Langkilde: Svært at vende hjem fra USA

Det er underligt at være væk i fire år og komme tilbage, siger 40-årige Johannes Langkilde, som sidste år vendte retur til Danmark efter sit USA-eventyr.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/johannes-langkilde-0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Når han ikke toner frem på skærmen i TV Avisen, kan man finde 40-årige Johannes Langkilde i familiens kælder, hvor den populære TV-vært lige nu er i gang med at bygge om.

– Vi er jo flyttet hjem for nylig, og det er et hus, der kræver en kærlig hånd, siger Johannes.

Sidste år rykkede den tidligere USA-korrespondent og familien, der også tæller hustruen Sisse og parrets to børn niårige Andreas og Emilie, syv, hjem til Hørsholm efter fire år i Washington.

Og det har ifølge Johannes ikke været helt nemt at falde ind i dagligdagen i Danmark.

– Det er anderledes. Da vi flyttede til USA, fik vi at vide, at det var sværere at flytte hjem end at flytte ud. Vi var meget nervøse for, om det ville blive svært at flytte til USA, og om det ville blive en stor omvæltning. Men det var smaddernemt på mange måder – fordi det var et eventyr. Nu hvor vi er flyttet hjem, kan jeg godt se, hvad folk mener, erkender den populære DR-vært.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/johannes-langkilde.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Johannes Langkilde blev i sommer ny vært på DR’s ”TV Avisen 21.30”. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Det er underligt at være væk i fire år og så pludselig komme tilbage, fortæller Johannes Langkilde.

– Det kræver længere tid, end man havde regnet med. Jeg havde troet, at vi fra dag ét bare skulle være tilbage i den gamle vane, men det kan man ikke. Det er nyt på en mærkelig måde, fordi det også er gammelt. Jeg tror, det kræver et års tid at falde til – så det er vi i gang med.

Ud over drømmejobbet som vært på TV Avisen var det også af hensyn til ungerne, at familien Langkilde sidste år flyttede tilbage til Danmark.

– Mine børn kan komme hjem og blive danske på et tidspunkt, hvor de lige nu er på nippet til at blive mere amerikanske end danske, sagde nyhedsværten, da de flyttede hjem, til SE og HØR.

Sponsoreret indhold