Nyheder 14. oktober 2021

Advarer mod populært legetøj: 21 ud af 24 kontrollerede sæt tilbagekaldes

Sikkerhedsstyrelsen tilbagekalder 21 magnetsæt, som dømmes farlige for børn
Foto: MEGA

Sikkerhedsstyrelsen har kontrolleret 24 magnetiske samlesæt med små, stærke magneter og på baggrund af det tilbagekaldes nu 21 magnetsæt. Det oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse

- Samlesæt med små, kraftige magneter appellerer til, at børn bruger dem til leg, og derfor skal disse produkter altid betragtes som legetøj og overholde legetøjsreglerne. I de fleste af de testede produkter er magneterne meget kraftige, og så kan børn komme alvorligt til skade, hvis de sluger magneterne. Og når fejlene er alvorlige, kan vi kræve, at en forhandler advarer sine kunder og opfordrer til at levere produktet tilbage, siger vicedirektør Christian Thorhauge fra Sikkerhedsstyrelsen.

Baggrunden for kontrollen er, at der har været flere tilfælde af, hvor børn måtte opereres, efter de havde slugt de små magneter i magnetsættene. 

De tilbagtrukne produkter er taget af hylderne hos forhandlerne, desuden er lignende produkter også taget ud af handlen. 

- Generelt kan vi se, at der ikke er ret mange produkter med små magneter i handelen nu. Det er til gavn for sikkerheden, men det er også vigtigt, at forældre er opmærksomme på de magnetsæt, de har derhjemme og sørger for, at mindre børn ikke får fat på dem, lyder det yderligere fra Christian Thorhauge.

Sponsoreret indhold