Nyheder 12. oktober 2021

Lego vil fjerne kønsstereotyper fra legetøj

Den danske legetøjsgigant vil fjerne kønsstereotyper fra sit populære legetøj
Foto: MEGA

I en verden, hvor stereotyperne omkring køn er under nedbrydelse, følger legetøjsgiganten Lego nu trop.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er The Guardian, der skriver om den danske gigants nye linje, baseret på en pressemeddelelse, som firmaet netop har udsendt.

Lego har i anledning af FN’s International Day of the Girl offentliggjort en undersøgelse, som firmaet har fået foretaget blandt 7.000 forældre og børn, som er bosat i Rusland, Kina, Tjekkiet, Japan, Polen, Rusland, Storbritannien og USA.

Her konkluderer undersøgelsen, at piger i høj grad er klar til at indtage verden, men at der stadig hersker normer og strukturelle problemer, der holder dem tilbage.

Undersøgelsen konkluderer, at piger stadig i højere grad opfordres til kognitive og kunstneriske aktiviteter, mens drenge stadig opmuntres til at forfølge tekniske og videnskabelige sysler.

Det vil Lego nu gøre op med:

- Firmaet forpligtiger sig til at gøre LEGO play mere inklusiv og sikre, at børns kreative ambitioner - både nu og i fremtiden - ikke er begrænset af kønsstereotyper, lyder det i pressemeddelelsen.

Lego understreger, at det ikke kun gælder for piger, men også drenge: I undersøgelsen svarer 71 procent drenge og 42 procent piger, at de er bekymrede for, at andre børn driller dem, fordi de leger med noget legetøj, der typisk associeres med det modsatte køn.

Sponsoreret indhold