Nyheder30. januar 2016

Årgang 0-Rachel glæder sig til mødet med Argentina

David var på udveksling i Brasilien, og nu er det snart ”Årgang 0”-pigens tur. Hun rejser nemlig til Argentina i et år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160115-rachel-tsl-0002.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Den sønderjyske hjemstavn og gloser som ”mojn” og ”kridtbør” bliver snart skiftet ud med Andesbjergene og brusende vandfald. Rachel Ellebye fra ”Årgang 0” flytter til Argentina til sommer for at blive bedre til spansk og gå i skole.

– Fra august skal jeg af sted. Jeg skal bare lige have de sidste ting på plads. Jeg har altid gerne villet et år til udlandet. Og jeg har altid gerne villet til Sydamerika for at lære spansk, men jeg ville ikke det samme som min bror, der var i Brasilien, forklarer den 15-årige pige.

– Argentina er et spændende land, og jeg vil gerne møde en ny kultur. Mine forældre støtter mig og bakker også op om min beslutning, lyder det fra den modne teenager, som lige nu går i gymnasiet i Sønderborg.

https://imgix.seoghoer.dk/20160115-rachel-tsl-0013.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg har det fint med at tage et år til udlandet. Det er jo også forberedelse på at skulle flytte hjemmefra, fortæller Rachel. Her med storebror David, mor Theresia og far Lars i hjemmet i Aabenraa (Foto: Thomas Laursen)

Hun har dog valgt ikke at tage den traditionelle gymnasielinje.

Alt er på engelsk

Rachel går på en international linje, også kaldet International Baccalaureate, hvilket betyder, at alle fag foregår på engelsk.

– David fandt skolen, og jeg syntes også, det lød rigtig fedt. Jeg ville gerne det høje niveau og det internationale miljø, så jeg søgte ind, da jeg var færdig på Askov Efterskole, forklarer Rachel, der regner med at fortsætte med uddannelsen, når hun kommer retur fra Sydamerika.

https://imgix.seoghoer.dk/20160115-rachel-tsl-0001.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Hver dag tager Rachel bussen fra Aabenraa for at møde til time i Sønderborg (Foto: Thomas Laursen)

Hvis alt går efter planen, er hun 19 år, når studenterhuen rammer hendes hoved.

https://imgix.seoghoer.dk/danmarks-bedste-tv-blad_2_2.png

Se hvornår 'Årgang 0' er på skærmen næste gang i Danmarks bedste TV-blad.

Hvad der skal ske derefter, har Rachel overvejet, men ikke besluttet endnu.

– Jeg håber på at komme til udlandet for at arbejde. Det vil være en fordel at have haft meget engelsk og spansk. Jeg interesserer mig for mode, sprog og teater, så gerne noget inden for det. Jeg regner med at tage et sabbatår, hvor jeg tager på højskole, lyder det drømmende fra Rachel.

Se stort galleri med de medvirkende fra 'Årgang 0':

’Årgang 0’-Emmas familie: Derfor stopper vi

Sponsoreret indhold