Nyheder12. juni 2016

5 fra i dag: Terror på bøssebar, Bilka-brøler og Henrik besvarer kritik

Her får du fem af dagens største og mest omtalte historier fra ind- og udland. Læs blandt andet om tragedien på en bøssebar i USA, der har kostet adskillige livet. Læs, hvad prins Henrik siger til den kritik, der har været af ham og dronningen i forbindelse med deres forestående guldbryllup – og læs, hvorfor en tilbudsavis fra Bilka i dag har været på alles læber
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/5_ting_rigtig.jpg
 (Foto: All Over)

1. Terror på bøssebar – mindst 50 dræbt

Over 50 mennesker har mistet livet og endnu flere er såret, efter at en gerningsmand lørdag nat amerikansk tid trængte ind på bøssebaren Pulse i Orlando, Florida og åbnede ild mod de feststemte mennesker.

Skyderiet – som af FBI kaldes en ”terrorhandling” – begyndte klokken 02.02 ved indgangen til bøssebaren, hvor gerningsmanden, Omar Mateen, 29, skød og dræbte en vagt udenfor.

Herefter lykkedes det manden at trænge ind på klubben, hvor han fortsatte med at skyde omkring sig. Herefter tog han flere af gæsterne som gidsler. Omkring klokken 05.00 valgte politiet at storme natklubben for at befri gidslerne. Under aktionen blev gerningsmanden skudt og dræbt.

Ifølge Daily Mail bar gerningsmanden en bombevest under sin massakre – og søndag eftermiddag dansk tid forlød det, at han var en tilhænger af Islamisk Stat. Terrororganisationen havde søndag aften dansk tid taget skylden for angrebet.

Tragedien er det værste masseskyderi i amerikansk historie.

2. Prins Henrik udtaler sig om guldbryllup-kritik

Til næste år kan dronning Margrethe og prins Henrik fejre guldbryllup – men havde danskerne regnet med at tage del i festlighederne, kan de godt tro om igen.

For fredag kom det nemlig frem, at det kommende guldbrudepar ikke ønsker at lade sig fejre sammen med den danske befolkning. I stedet ønsker dronning Margrethe og prins Henrik at fejre deres 50 års bryllupsdag under ”private former”.

Det har affødt ikke så få spekulationer og også en del kritik af det royale par – flere kongehuseksperter har blandt andet kaldet det et regulært brud på traditionerne.

Nu vælger en af hovedpersonerne så selv at tage bladet fra munden. I forbindelse med sin 81-års fødselsdag har prins Henrik givet et interview til BT og her kommer han ind på det faktum, at han og dronning Margrethe ikke ønsker en offentlig guldbryllupsfest.

Og danskerne skal ikke lægge for meget i, at festen holdes privat, forsikrer prins Henrik over for avisen.

- De ved, at alderen spiller en stor rolle. Vi vil gerne fejre vores guldbryllup privat. Helt privat, fastslår prins Henrik og tilføjer:

- Jeg ved ikke, hvorfor det kom ud i går (torsdag, red.), for det skulle være kommet ud for seks måneder siden. Det er mange måneder siden, at vi besluttede os for ikke at fejre det, tilføjer prins Henrik over for BT.

Udmeldingen om at parret ikke vil fejre deres dag, kom den 10. juni, som netop er prins Henrik og dronning Margrethes bryllupsdag.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bilka.jpg
 (Foto: Bilka)

3. Bilka i tilbuds-brøler: Nu griner alle af genial redning

En røremaskine er sjældent noget, der stjæler overskrifter i vores lille land. Men ikke desto mindre bliver en røremaskine – eller rettere et tilbud på en røremaskine – lige nu delt flittigt på de sociale medier.

Årsagen er, at tilbuddet på røremaskinen er en smule anderledes end normalt. Bilka reklamerer nemlig i denne uge med, at man for halv pris kan få en røremaskine komplet med dejkrog, K-spade, piskeris… og nåeh ja… der følger også en badevægt med.

Det er nu ikke, fordi Bilka tror, at kunder skal vejre mennesketunge ting. Næh… der er såmænd tale om en regulær stavefejl, for der skulle (naturligvis) have stået bagevægt.

Dagligvaregiganten er dog ikke gået i panik over den lidt pudsige fejl. I stedet har den benyttet sig af sin aarhusianske ophav – og ikke mindst en god portion selvironi – for at redde fejlen.

Facebook har Bilka skrevet en ret så genial redning, der i skrivende stund har fået over1.300 ’likes’ og en masse rosende ord med på vejen.

Her er, hvad Bilka har skrevet:

"Prå-li-å-hør-hær!

Her på hovedkontoret i Aarhus slår vi til tijer lidt større brøj op, end vi kan bage. Vi kan dog glæje jer mæ, at der ik' føller en baDevægt med køkkenmaskinen her, men en baGevægt.
Til vores forsvar, så ujtales begge dele ens, iggå ;-)

Fremover vil avisen blive læst grundigt igennem, men vi gør dog sta'ig opmærksom på, at jysk sprogbrug ka' forekomme, når vi annoncerer majvarer og så vii'ere.

Så hold tungen lige i munden, hvis du ska' i Bilka og hanne-lind!

Ha' en dejlig bajesæson!"

4. Zayn Malik aflyser koncert: Ramt af voldsomme angstanfald

Popsangeren og hitmageren Zayn Malik måtte lørdag aften aflyse sin længe ventede optræden i hjemlandet England, fordi stjernen blev ramt af et voldsomt angstanfald.

Det var meningen, at det tidligere "One Direction"-medlem skulle have optrådt til en sommerkoncert i London, men den 23-årige englænder kunne ikke gennemføre showet, skriver Sky News.

På det sociale medie Instagram informerede sangeren selv sine fans om aflysningen og forklarede sin situation.

- Desværre har min angst, der har hjemsøgt mig igennem de seneste måneder i forbindelse med liveoptrædener, fået bugt med mig.

- Med størrelsesordenen af dette event har jeg døjet med den værste angst i min karriere. Jeg kan ikke undskylde nok, men jeg vil være ærlig over for alle, som tålmodigt har ventet på at se mig. Jeg lover, at jeg vil gøre mit bedste for at gøre det godt igen over for alle, som jeg har svigtet i dag, skriver "Pillowtalk"-sangeren blandt andet på sin profil.

Efter popmusikerens besked til sine fans på Instagram er det væltet ind med opmuntrende kommentarer og ros til stjernen for at være så åben omkring sine problemer.

5. ”Fan” myrdede ’The Voice’-deltager: Hvorfor skulle Christina dø?

Men fans og familie stadig er efterladt i dyb chok og sorg, forsøger politiet i Orlando, Florida lige nu at klarlægge, hvad der fik 27-årige Kevin James Loibl til at skyde og dræbe den 22-årige The Voice-deltager Christina Grimmie efter en koncert fredag aften.

Politiet mener på nuværende tidspunkt, at morderen, 27-årige Kevin James Loibl, var en ”mentalt forstyrret fan”, der bevidst rejste fra sin hjemby St Peterburg i Florida til koncertstedet The Plaza Live i Orlando for at tage livet af den populære sangerinde.

Den 27-årige morder havde nemlig bevæbnet sig med to pistoler, yderligere ammunition og en jagtkniv – og politiet mener, at hans eneste mål med rejsen var netop den unge sangerinde.

- Der er ingen umiddelbar forbindelse mellem morderen og Christina Grimmie. Han dukkede op til hendes koncert fredag aften med to pistoler med ladte magasiner og en stor jagtkniv. Der var ingen metaldetektorer i forbindelse med arrangementet, hvor Grimmie skrev autografer, siger politiet.

Fredag aften omkring klokken 22 gik han uden problemer igennem sikkerhedskontrollen ved koncertstedet, og da han havde nærmet sig sit offer, affyrede han flere skud.

To af dem ramte Christina Grimmie i hovedet, og hun døde kort tid efter på hospitalet.

Politiet vil formentlig aldrig komme helt til bunds i den tragiske sag – lige efter skudepisoden skød og dræbte morderen sig selv, da Christina Grimmies bror overmandede ham.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_106.png
null

Sponsoreret indhold