Kendte7. december 2019

Frederikke vandt ”Den store bagedyst”: Intet kan stoppe mig

Den 24-årige kreatør Frederikke Legaard har fuld fart på livet og er sikker på, hun sagtens kan jonglere med både kunststudie og kagekarriere.
Af
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/frederikke_foto_gregers_overvad1.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Af Luise Marie Bekker

Frederikke Legaard står flankeret af sine konkurrenter.

Familiens øjne hviler på hende, og foran sig har hun dommerne, der har vurderet hendes evner og nu skal fortælle, om hun har vundet den konkurrence, der i ugevis har krævet blod, sved og tårer.

– Vinderen af "Den Store Bagedyst" 2019 er … Frederikke, siger vært Timm Vladimir. Og Frederikke synker ned i knæene med hænderne foran ansigtet.

– Min hjerne stoppede med at virke i et par sekunder, fordi det var så overvældende. Jeg havde overhovedet ikke regnet med det, fortæller Frederikke om det skæbnesvangre øjeblik, da vi møder hende i Søborg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frederikke_dr.jpg
 (Foto: DR)

Der var et trofæ, men ingen penge, på højkant. – Det er megafedt, at man ikke vinder penge. Det er en konkurrence, men det føles ikke sådan, fordi man ikke vinder en million. Folk er der, fordi de går op i det, og fordi de virkelig gerne vil være med, og synes, det er sjovt, siger Frederikke. (Foto: DR)

Skole i New York

Her et halvt år efter sejren er hun hjemme i Danmark efter et studieophold i New York.

Hun havde kun et par ugers sommerferie, inden hun skulle rejse til byen, der aldrig sover, og skulle desuden bo i en andens lejlighed uden alt sit bagegear. Hver dag er gået med skole, og derfor har hun nærmest ikke bagt noget, siden hun vandt.

Det er måske lidt utraditionelt for en bagedyst-vinder. Normalvis går de i gang med at skrive bøger, lave tv eller bruge sejren på anden vis.

– Det kunne være interessant at bruge sejren til noget, og jeg er åben over for nye projekter og muligheder, deltagelsen kan åbne op for – det ville være sjovt! siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frederikke_foto_gregers_overvad3.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Døren er åben til en spændende verden som vinder af "Den store bagedyst". Flere andre har lavet en karriere ud af bagningen. (Foto: Gregers Overvad)

Kan det hele

Men ville hun ikke få afsindigt travlt med både en bachelor på sit kunststudie, der for øvrigt foregår i Amsterdam, og projekter i Danmark? Ikke hvis man spørger Frederikke.

– Jeg ser ikke nogen stoppe mig i at lave begge ting på samme tid. Jeg har dog overvejet, om jeg skulle tage et semester ud af min studie og altså tage noget orlov efter jul, så der bliver plads til nogle projekter, lyder det fra hende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frederikke_foto_gregers_overvad2.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Hun tilmeldte sig "Den store bagedyst" juleaften sidste år. – Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville komme med, eller at jeg ville komme så langt – og jeg havde slet ikke regnet med at vinde. (Foto: Gregers Overvad)

– Desuden har jeg kun halvandet år tilbage på studiet, og jeg er ung, så jeg kan godt tåle at have travlt. Jeg kan godt lide at være i gang.

Der er tid til kærlighed, fortæller den unge kvinde.

– Men jeg har været så meget frem og tilbage i mange lande, og jeg har ikke slået mig ned, og det vil jeg ikke involvere andre i.

Jul hjemme

Frederikkes yndlingsland er dog Danmark, og hun har glædet sig til at komme hjem og fejre jul i familiens skød i Søborg.

– Jeg kan vist godt regne med, at det bliver mig, der bager til jul. Jeg føler lidt et pres, efter jeg er kommet hjem, for familien vil gerne smage en masse sager, ler hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frederikke_foto_gregers_overvad4.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

– Jeg kan vist godt regne med, at det bliver mig, der bager til jul, lyder det fra Frederikke. (Foto: Gregers Overvad)

Og hun glæder sig til 2020.

– Der skal ske nogle ting, jeg ikke må tale om … siger hun og smiler hemmelighedsfuldt.

Måske hun alligevel går i de tidligere vinderes fodspor …

Sponsoreret indhold