Krimi18. juli 2019

Kevin Spacey slipper for retssag

Kevin Spacey skal ikke møde i retten alligevel
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega333027_005.jpg
 Foto: MEGA

Verdensstjernen Kevin Spacey kan ånde lettet op.

Den oscar-vindende skuespiller slipper for at skulle møde i retten, hvor han var anklaget for seksuelt overgreb mod en ung mand.

Det har anklagemyndigheden i Massachusetts oplyst. De har valgt at frafalde anklagerne, fordi den unge mand har nægtet at vidne i sagen.

Det skriver New York Times.

I sidste uge kom det frem, at den 18-årige mand havde droppet sin civile-retssag mod Kevin Spacey.

'House of Cards'-stjernen var ankalget for at have forumlempet den unge mand på en restaurant, hvor han arbejdede.

Overgrebet skulle være sket i 2016 på øen Nantucket syd for Boston.

Ifølge den unge mand købte den berømte skuespiller flere drinks til ham, inden han ragede ham i skridtet. Den 18-årige arbejdede som tallerken-rydder på restauranten ’Club Car’.

Forrige år kom det frem i forbindelse med de mange ’Metoo’-skandaler, at flere havde haft lignende oplevelser med stjernen fra ’House of Cards’.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/mega284269_001.jpg

Kevin Spacey kan smile igen. Foto: MEGA

Den 18-årige mand hævdede, at han havde beviser på sin telefon. Men telefonen forsvandt pludselig. Dermed forsvandt vigtige beviser i sagen, som Kevins Spacey advokater gerne ville have udleveret. Der hævdede på anden side, at netop telefonens indhold ville frifinde skuespilleren.

Ifølge New York Post kan det betyde, at der er indgået et forlig i sagen. Det skulle forklare, hvorfor den unge mand har trukket sin egen sag tilbage og sit eget vidneudsagn, hvilket har svækket anklagemyndighedens sag.

I sidste uge krævede dommeren i sagen, at den 18-årige og hans forældre skulle møde i retten. Her skulle de forklare, hvor telefonen var blevet af.

Men i stedet for at forklare sig brugte den unge mand en af sine borgerrettigheder i den amerikanske forfatning. Mere præcist den femte tillægsparagraf, der foreskriver, at man ikke kan tvinges til at udtale sig i retssager, hvor man selv indblandet.

Kevin Spacey er blevet beskyldt af flere andre unge mænd for at have begået seksuelle overgreb. Denne sag er den eneste, hvor en anklagemyndighed har valgt at tage sagen op som en straffesag.

Brug for en pause i hverdagen? Køb et abonnement på SE og HØR

Sponsoreret indhold