Nyheder17. oktober 2016

Abdel advaret mod at springe ud

Abdel Aziz Mahmoud har overvejende oplevet positive reaktioner, efter at han sprang ud som homoseksuel på skærmen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/abdel.jpg
 Foto: All Over Press)

TV-værten Abdel Aziz Mahmoud sprang ud som homoseksuel på skærmen sidste mandag i 'Lærkevej'.

Han havde taget tilløb til det længe, men det var ikke uden betænkeligheder, at han på skærmen offentliggjorde, at han er til mænd, skriver BT.
Men familien var enig med ham i beslutningen om at fortælle, at han er homoseksuel. - Både mine forældre, mine søskende og mine venner støtter mig i at springe ud officielt. Det er et stort skridt, hvor der var mange hensyn at tage - ikke mindst i forhold til familien, men min far sagde : ’Det er tid’, og sådan har jeg det også. Fra nu af kan min kæreste og jeg gå sammen til officielle arrangementer og holde i hånd, hvis vi har lyst, for vores forhold er ikke en hemmelighed i offentligheden længere, og det er en lettelse, sagde han i programmet i sidste uge.
Han var blevet advaret, og hans søster sagde ligeud i programmet, at 'det er tabu, at en muslimsk dreng eller pige er homo'. - Flere havde jo været fremme med, hvor farligt det kunne være at være åben om det som muslim. Jeg var sikker på, at der måtte komme en masse negativt i min indbakke, når det kom ud, og jeg regnede med, at der ville komme en masse reaktioner fra rettroende muslimer i stil med, at det var en synd, hvor klamt det er at være homoseksuel, og hvor meget jeg skulle brænde i helvede,« siger Abdel Aziz Mahmoud til BT. Men det var slet ikke så slemt, som han havde frygtet.
- Der har været overvældende mange positive reaktioner på min Facebook og i min indbakke. Om hvor sejt, de synes det er, at jeg er stået frem, at min familie er nogle stærke mennesker, og nogle muslimer skriver, at de ville ønske, at de kunne opdrage deres børn til at blive lige så stærke. Enkelte fundamentalister mener, jeg skal brænde i helvede, men jeg fokuserer på de positive kommentarer siger Abdel til BT. Den 33-årige journalist bor sammen med sin kæreste, Andreas Gylling Æbelø, i en ejerlejlighed på Vesterbro i København.

Sponsoreret indhold