Hollywood19. september 2016

"Game of Thrones" vinder 12 Emmy'er og sætter rekord

Fantasy-serien er nu oppe på i alt 38 Emmy-priser og har dermed slået "Frasier" som mest vindende tv-serie.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/khjgame_of_thrones.jpg
 Foto: All Over Press

HBO-serien "Game of Thrones" kan efter den 68. udgave af Emmy Awards i Los Angeles bryste sig af at være amerikansk tv-histories mest vindende serie nogensinde.

Således hev serien 12 Emmy-statuetter hjem ud af 23 nomineringer søndag aften lokal tid. Den vandt ni priser i tekniske kategorier og tre priser i de helt store kategorier, herunder bedste dramaserie, bedste manuskript og bedste instruktør.

Dermed har serien i årenes løb vundet hele 38 Emmy-priser, hvilket er flere end nogen anden serie, siden Television Academy begyndte at uddele statuetterne i 1949.

Hidtil har rekordindehaveren været komedieserien "Frasier" med 37 Emmy-priser.

Også den kritikerroste serie "The People v O.J. Simpson: American Crime Story" om den 20 år gamle retssag mod O.J. Simpson for mordet på hans ekskone høstede mange Emmy-priser. Ni af slagsen blev det til, herunder prisen for bedste miniserie.

- Hvis din serie ikke har en drage eller en hvid Bronco, så kan du lige så godt gå hjem nu, jokede vært Jimmy Kimmel i begyndelsen af showet.

Det gjorde han med henvisning til dragerne i "Game of Thrones" samt den bil, O.J. Simpson blev jagtet af politiet i før sin anholdelse i Los Angeles i 1994.

For femte gang i streg vandt skuespillerinde Julia Louis-Dreyfus en Emmy for sin rolle i serien "Veep", hvor hun spiller en inkompetent amerikansk præsident, der kæmper for at bevare magten.

I sin takketale undskyldte Dreyfus for det nuværende politiske klima i USA.

- Jeg tror, at "Veep" har nedbrudt barrieren mellem komedie og politik. Vores serie begyndte som politisk satire, men føles nu som en nøgtern dokumentar, sagde hun med henvisning til Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump.

Hos mændene var det 35-årige Rami Malek, der løb med prisen for bedste skuespiller for sin rolle som hacker i serien "Mr. Robot". Han slog blandt andre Kevin Spacey, som spiller Frank Underwood i "House of Cards".

Der var også en dansker på podiet i The Microsoft Theater natten til mandag dansk tid. Her vandt Susanne Bier nemlig en Emmy-statuette for bedste instruktør for miniserien "Natportieren".

Dermed skriver hun historie som den første danske instruktør, der har vundet både en Oscar og en Emmy, efter at hun i 2011 vandt en Oscar-statuette for "Hævnen" i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.

Sponsoreret indhold