Kendte15. september 2016

Skildpadde knaldede så meget at den reddede sin egen art

En liderlig kæmpeskildpadde har haft så meget gang i ”lagnerne”, at den på 50 år har sørget for at redde sin egen art
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skildpadde.jpg
 (Foto: All Over)

Det kan godt være, man siger at skildpadden er en både langsom og en ugidelig fætter, der sjældent har meget fart i fødderne.

Men en liderlig skildpadde på Galapagos-øerne har i sandhed haft fart på og hygget sig – og de sidste 50 år har den sexglade skildpadde sørget for at redde sin egen art. Ja, man kan vel nærmest sige, at begrebet ”liste-pik” har fået ny betydning…

Det skriver det britiske medie Metro.

Skildpadden – en velfornøjet og veludrustet fyr ved navn Diego – blev for 50 år siden flyttet fra sit hjem i San Diego Zoo til Galapagos-øerne – håbet var, at han-skildpadden ville blive så glad for hunnerne på den fjerntliggende ø, at han ikke kunne holde nallerne fra dem.

Og heldigvis havde forskerne ret.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skildpadde.jpg
 (Foto: All Over)

Det er denne art – Chelonoidis hoodensis – der er blevet reddet fra at uddø takket være en sexglad Diego. Foto: All Over

Diego har de sidste 50 år været så glad for pigerne, at han er blevet far til intet mindre end 800 nye skildpadder.

Og det er altså lidt af en rekord, for før Diegos ankomst var der kun to hanner og 12 hunner tilbage af den sjældne art Chelonoidis hoodensis på øen Espanola. Og de få skildpadder levede alt for spredt til, at de ville finde frem til hinanden og reproducere sig. Men her kom Diegos sexlyst hun-skildpadderne – og hele arten – til gode.

I dag lever der omkring 2.000 kæmpeskildpadder på øen – og det betyder, at de ikke længere er i fare for at uddø.

- Vi har lavet nogle genetiske studier, og vi har opdaget, at han (Diego, red.) var far til næsten 40 procent af afkommet, der er sluppet ud i det fri på Espanola, siger Washington Tapia, der er specialist fra Galapagos National Park, ifølge Metro.

Imens hygger Diego lystigt videre.

Sponsoreret indhold