Hollywood9. marts 2014

Se alle billederne fra retten: Bladerunner brød grædende sammen

Benamputeret sportsstjerne anklaget for at dræbe sin modelkæreste
Af af

Se alle billederne fra retten: Bladerunner brød grædende sammen




Første uge af en yderst spektakulær retssag er netop afsluttet i den Sydafrikanske by Pretoria. Her sidder den amputerede sportsstjerne Oscar Pistorius, kendt som Bladerunner, på anklagebænken - sigtet for at have skudt og dræbt sin modelkæreste, Reeva Steenkamp, på Valentinsdag sidste år.

Og det var en yderst nervøs og plaget Oscar Pistorius, der sad på anklagebænken og hørte på henholdsvis forsvarer og anklager i sagen.

Læs også: Bladerunner brød grædende sammen

Læs også: Michael Jackson: Det var mord

Læs også: Sy Lee i chok over høne-mord

Han skiftesvis græd, holdt hænderne for ørerne eller tog sig til hovedet - og han brød grædende sammen, da forsvareren onsdag bedyrede, at Reeva Steenkamp blev så hårdt medtaget af skuddene, at hun ikke var i stand til at skrige.

Anklageren har nemlig tidligere afhørt et vidne, der mente at have hørt kvindeskrig, efter de dræbende skud blev affyret om natten i februar sidste år. En nabo har også udtalt, at hun hørte råb og skænderi forud for den skæbnesvangre nat.

Oscar Pistorius har selv forklaret, at han skød kæresten på badeværelset i parrets hjem midt on natten, fordi han forvekslede hende med en indbrudstyv.

- Det passer ikke. Der var ikke et skænderi, udtalte Pistorius' forsvarer under det indledende retsmøde i denne uge.

Den 27-årige Bladerunner - som kan kaldes grundet sine benproteser - risikerer fængsel på livstid, hvis han findes skyldig i overlagt mord.

Reeva Steenkamps mor, June, var også til stede mandag og vil formentlig være det under resten af retssagen. Den 67-årige mor vil nemlig se sin datters morder i øjnene:

- Jeg vil kigge på Oscar, virkelig kigge ham i øjnene og se, om jeg kan se, hvad han virkelig gjorde ved Reeva, har June således udtalt tidligere.

- Lige meget hvad retten beslutter, er jeg klar til at tilgive ham… Men først vil jeg tvinge ham til at kigge mig, Reevas mor, i øjnene, så han kan se den smerte og fortvivlelse, han har forvoldt mig. Det følger jeg, at jeg har brug for.

Første uge af den spektakulære retssag er blevet sendt live. Det vil dog ikke fortsætte, når vi nærmer os afslutningen af retssagen.

Sponsoreret indhold