Hollywood 3. marts 2014

Spektakulær retssag i gang: Nervøs Bladerunner nægter sig skyldig

Amputeret sportsmand sigtet for mord på model-kæreste
Af af
Retssagen mod Oscar Pistorius er begyndt i Sydafrika
Retssagen mod Oscar Pistorius er begyndt i Sydafrika
Foto: AOP
En yderst spektakulær retssag har lige nu taget sin begyndelse i den Sydafrikanske by Pretoria. Her sidder den amputerede sportsmand Oscar Pistorius på anklagebænken - sigtet for at have skudt og dræbt sin modelkæreste, Reeva Steenkamp, på Valentinsdag sidste år.

Og det var en tydeligt nervøs sportsmand, der indledte retssagen med at bedyre sin uskyld og fastslå, at det var en tragisk ulykke, der endte med at tage livet af den kønne modelkæreste 14. februar 2013.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

Læs også: Gæt en morder

Han har således forklaret, at han skød kæresten på badeværelset i parrets hjem midt om natten den 14. februar, fordi han forvekslede hende med en indbrudstyv.

Tidligere har det ellers været fremme, at parret havde haft et voldsomt skænderi aftenen forinden.

- Det passer ikke. Der var ikke et skænderi, udtalte Pistorius' forsvarer under det indledende retsmøde.

Læs også: Michael Jackson: Det var mord

Anklageren vil dog de kommende uger forsøge at bevise, at det var overlagt mord, da Oscar Pistorius affyrede en række dræbende skud mod kæresten - og det ventes, at tusindvis vil følge retssagen. Flere dele af retssagen vil således blive direkte tv-transmitteret.

Den 27-årige Bladerunner - som kan kaldes grundet sine benproteser - risikerer fængsel på livstid, hvis han findes skyldig i overlagt mord.

Reeva Steenkamps mor, June, var også til stede mandag og vil formentlig være det under resten af retssagen. Den 67-årige mor vil nemlig se sin datters morder i øjnene:

- Jeg vil kigge på Oscar, virkelig kigge ham i øjnene og se, om jeg kan se, hvad han virkelig gjorde ved Reeva, har June således udtalt tidligere.


Læs også: Sy Lee i chok over høne-mord

- Lige meget hvad retten beslutter, er jeg klar til at tilgive ham… Men først vil jeg tvinge ham til at kigge mig, Reevas mor, i øjnene, så han kan se den smerte og fortvivlelse, han har forvoldt mig. Det følger jeg, at jeg har brug for.
Sponsoreret indhold