Kendte19. november 2021

Ilse Jacobsens mange år i modvind

Den danske iværksætter fra Hornbæk kæmper med kræft, men det er ikke første gang, at gummistøvledronningen møder modstand
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2021-11-19_kl._11.23.21.png
 Foto: Dan Mariegaard

Den seneste tid har været hård for den 61-årige iværksætter Ilse Jacobsen.

Der har været problemer på arbejdspladsen, der skyldes en mindre formue til Skat, og nu er det altså helbredet, den er gal med.

Fredag kom det nemlig frem, at Ilse Jacobsen lige nu er indlagt på Rigshospitalet, efter hun for blot tre uger siden fik konstateret lymfecancer. En kræftsygdom, der nu har spredt sig til blodet.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Løverne Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch. Efter en voldsom mediestorm måtte Jacobsen vælge at forlade programmet som løve.
Løverne Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch. Efter en voldsom mediestorm måtte Jacobsen vælge at forlade programmet som løve.
 Foto: DR

Løverne Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch. Efter en voldsom mediestorm måtte Jacobsen vælge at forlade programmet som løve (Foto: DR)

Nu kæmper Ilse Jacobsen en brav kamp mod sygdommen, og det er bestemt ikke første gang, at gummestøvledesigneren møder modstand.

Dårligt arbejdsmiljø

Hornbæk-millionæren har tidligere været en af løverne i det populære DR-program "Løvens hule", men tilbage i 2018 blev Jacobsen ramt af en mediestorm, der betød, at hun måtte trække sig fra programmet.

Beslutningen om at forlade programmet kom, efter Berlingske udgav en artikel, hvor flere medarbejdere fra Ilse Jacobsens virksomheder kunne fortælle om et dårligt arbejdsmiljø.

Flere år efter skandalen rullede, kunne designeren til TV 2 fortælle, at hun egentlig kun kunne "grine lidt af" den kritik, der ramte virksomheden med forklaringen om, at hun ser det som en misforståelse, at hun skal drages til ansvar for den slags, og at hun ikke ser sig selv som lederen af "Ilse Jacobsen Hornbæk".

Artiklen fortsætter efter billedet...

Ilse Jacobsen på "Food and lifestyle event", hvor hun blandt andet fik besøg af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Ilse Jacobsen på "Food and lifestyle event", hvor hun blandt andet fik besøg af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
 Foto: Hanne Juul

Ilse Jacobsen på "Food and lifestyle event", hvor hun blandt andet fik besøg af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. (Foto: Hanne Juul)

https://imgix.seoghoer.dk/20171011_han0778.jpeg
 Foto: Hanne Juul

Ilse Jacobsen fortæller kronprinsse Mary om sine gummistøvler. (Foto: Hanne Juul)

Også under sin tid som løve i iværksætterprogrammet var Jacobsen ramt af helbredsmæssige udfordringer. Hun har tidligere udtalt til Alt for damerne, at hun måtte kaste op mellem optagelserne, fordi hun var i kemobehandling på grund af gigt.

- Da vi lavede første afsnit af "Løvens Hule", var jeg ude at kaste op hvert femte minut. Jeg var så dårlig, men de kunne jo ikke bruge en 'stand-in' for mig. I dag får jeg biomedicin, som jeg skyder mig selv med en gang om ugen, og det skal jeg gøre resten af livet. Men det er biomedicinen, der holder mig fra rullestolen, siger Ilse Jacobsen.

En tur i Højesteret

I 2019 var det ikke helbredet, den var gal med, men derimod anklager om plagiering.

Hornbæk-designeren hev nemlig sine gummistøvler med i Højesteret, hvor der skulle tages stilling til, hvorvidt en kinesisk efterligning havde krænket de kendte Ilse-gummistøvler.

Sagen var tidligere blevet prøvet ved både Sø- og Handelsretten og Landsretten, men millionæren tabte sagen begge steder.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Ilse Jacobsen på den røde løber til premieren på "Unge Astrid" i januar 2019.
Ilse Jacobsen på den røde løber til premieren på "Unge Astrid" i januar 2019.
 Foto: Birger Storm

Ilse Jacobsen på den røde løber til premieren på "Unge Astrid" i januar 2019. (Foto: Birger Storm)

Skylder en formue

Også 2021 har budt på flere nedture for Ilse Jacobsen. Midt på sommeren blev den populære designer indlagt med en infektion. Hun slog dengang fast, at der dog var tale om en ganske udramatisk indlæggelse.

Samtidig skyldte modedronningen også en hel del knaster til Skat. En gæld, der lød på 672.846 kroner, og som den 17. august blev tinglyst som tilgodehavende i hendes enorme lagerbygning i Nordsjælland.

Derudover sluttede moderselskabet i Ilses modeimperium, Ilja Holding ApS, regnskabsåret 2020 med et solidt underskud på 16 mio. kr.

Hvad er lymfekræft?

Lymfekræft er en kræftsygdom, der opstår i lymfeknudernes celler. Der findes to hovedtyper af lymfekræft: Hodgkin lymfom og non-Hodgkin lumfom.

Bliver man ramt af lymfekræft, bliver kroppens lymfeknuder større. Det kan eksempelvis mærkes på halsen, i armhulerne og lyskerne.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Til trods for de mange udfordringer, som Jacobsen har stået overfor, er det først efter den nylige kræftdiagnose, at hun for alvor kan mærke presset.

- For første gang i mit liv er jeg bange, siger erhvervskvinden til Helsingør Dagblad.

Ilse Jacobsen åbnede sin første butik i Hornbæk i 1993. I 2000 lancerede hun sin gummistøvlekollektion, der senere blev udvidet med regntøj, tøj og tilbehør.

Hun står også bare en blomsterbutik, et luksusspa og en spa- og skønhedsserie.

Sponsoreret indhold