Krimi 9. juni

Vidner forklarer: Kryptiske sætninger fra Mia

I retten i dag forklarer vidner, at Mia Skadhauge Stevns sagde nogle ting, der var svære at forstå, inden hun forsvandt den 6. februar
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Mia-sagen forklaret
Alexander Brisling

Det er tredje dag i retssagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn, og i dag har flere vidner, der mødte den 22-årige sygeplejerskestuderende den 6. februar, forklaret, hvordan de oplevede hende på diverse barer, inden hun blev samlet op af den 37-årige tiltalte håndværker.

Det er tidligere blevet beskrevet, at hun var både høflig og i godt humør, og flere vidner forklarer, at de oplevede, hun var fuld.

Hvordan reagerer den tiltalte og Mias familie, når de alvorlige anklager oprulles? Hvad er det for nogle detaljer, som særligt bider sig fast? Og hvad med mandens ven, der blev anholdt og hurtigt løsladt - kommer han til at spille en rolle under sagen?
Kilde: SE og HØR

I hvilken grad hun var beruset, er der dog ikke enighed i blandt de vidner, der har siddet ved vidneskranken. Dog fortæller to vidner fra den sidste bar Mia besøgte, at hun talte noget kryptisk.

– Jeg vil give dig alt

En daglig barbestyrer på baren var blandt dagens vidner, og han fortalte, hvordan han oplevede Mia som beruset, men ikke mere end de andre gæster var omkring klokken halv seks om morgenen den 6. februar sidste år.

Han fortæller i sit vidneudsagn, at Mia går ind på dansegulvet omkring 05:40, hvor der er 10-15 gæster. Blot fem minutte refter lukker baren. Det siger han over højtalerne på baren, hvilket ikke skulle være faldet i god jord hos den feststemte unge kvinde.

– Da jeg går op til dj-pulten, kommer Mia op ved siden af mig og siger til dj’en ”jeg kunne give dig alt”, og så kigger min dj og jeg på hinanden og tænker ”okay, der er nok en, der er lidt beruset”.

Derefter fortalte vidnet, at han sagde til Mia og de andre gæster, at de skulle hjem, fordi klubben lukkede, og dørmanden viser Mia ud, da hun ikke virker klar til at stoppe med at feste.

– Han er syg i hovedet

En kvinde, der var kaldt ind som vidne, fortæller, at hun ringede ind til politiet, efter hun kunne se sig selv på en video af Mia, der er blevet brugt til hendes efterlysning. De to stødte på hinanden ude i garderoben på samme bar.

Hun fortalte, at Mia virkede ”meget fuld” og næsten snublede over sig selv i svingdøren. Mens vidnet stod og ventede på at få udleveret sin jakke, spildte Mia noget øl ud over hendes jakke.

– Så sagde jeg; ”hvad fanden laver du?”, forklarede vidnet og fortsætter:

– Så siger hun til mig ”hold din kæft, han er jo syg i hovedet”.

Hvorvidt hun efterfølgende svarede Mia, kan vidnet ikke huske, men hun forklarede, at den unge sygeplejerskestuderende virkede til at være i dårligt humør og var klar til at feste mere selvom baren lukkede.

Ifølge det kvindelige vidne fortsatte Mia ud af døren, mens vidnets veninde kom ud i garderoben, og mere så hun ikke til Mia, indtil efterlysningerne af Mia var i hele landet.

Når graden af Mias beruselse spiller en rolle i sagen, hænger det angiveligt sammen med anklagen mod den 37-årig mand for drab, voldtægt og partering.

Ifølge anklageskriftet var Mia Skadhauge Stevn "betydeligt påvirket af alkohol" og ude af stand til at samtykke til at indgå en seksuel relation til den tiltalte.

Den 37-årige har nemlig en helt anden udlægning. Han har forklaret, at han samlede Mia op foran Vesterbro i Aalborg.

Han har beskrevet Mia Skadhauge Stevn som "jokende", "drilsk" og "flirtende", da han i sin mørke VW Golf samlede hende op efter byturen. Den tiltalte har forklaret, at Mia frivilligt indgik i et seksuelt forhold med ham og blandt andet gav ham et handjob undervejs i bilen.

Han har også forklaret, at de begge ønskede at have sex. Derfor kørte han bilen til et skovområde ved Hammer Bakker.

Her gik planen dog helt galt, da den unge kvinde ifølge den tiltalte faldt i skovbunden. Det endte ifølge den tiltalte fatalt for 22-årige kvinde, der døde af sine kvæstelser i bilen.

Den tiltalte har erkendt at have parteret liget og hævder, at det skete i panik, og fordi han "gik i sort".

Manden nægter sig skyldig i anklagerne om voldtægt og drab.

Der er afsat ni retsdage til sagen og der ventes dom i slutningen af juni.

Sponsoreret indhold