Krimi8. juni 2023(opd. 8. juni 2023)

Tiltalte om partering i Mia-sagen: Derfor gjorde jeg det

Den 37-årige mand, der er tiltalt i Mia-sagen, forklarer, at der var en særlig grund til, at han endte med at partere sit offer
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Mia-sagen forklaret
 Alexander Brisling

Følg med i sagen live: Mia Skadhauge Stevn brutalt myrdet - tiltalte forklarer sig

Nordjyllands Politi fandt Mia Skadhauge Stevn i Dronninglund Storskov, hvor hendes lig var delt i ikke mindre end 231 dele.

Ifølge den 37-årige mand, der er tiltalt for drabet og usømmelig behandling af lig, var det slet ikke planen, at hun skulle parteres.

Tiltalte fortæller torsdag, at han kiggede ud ad vinduet og så, at der var is på vandpytterne udenfor. Derfor tænkte han, at han blev nødt til at skære hende op, fordi jorden i så fald var for hård til at grave i.

Inden da havde han ifølge ham selv båret Mia Skadhauge Stevn, der på det tidspunkt var død, ind i hans seng i hans hjem i Flauenskjold.

– Jeg kunne ikke grave så stort et hul. Jeg ville grave mindre huller, som jeg så kunne putte hende i, forklarer han i retten.

– Hvis bare der ikke havde været frost, så havde jeg aldrig gjort det, siger han.

Retssagen om Mia-drabet

Her kan du se, hvad retssagen i Aalborg mod en 37-årig mand, som er tiltalt for at have voldtaget og dræbt den 22-årige Mia Skadhauge Stevn i 2022, handler om:

Anklagen:

* 6. februar 2022 klokken 06.09 steg Mia Skadhauge Stevn ind i en mørk bil ud for Vesterbro 99 efter en bytur i det centrale Aalborg.

* Ifølge anklageskriftet tilbød den nu 37-årige tiltalte mand den tydeligt alkoholpåvirkede kvinde et lift og kørte hende - mod hendes vilje - til et øde skovområde ved Hammer Bakker og en adresse i Flauenskjold.

* Han voldtog hende og slog hende ihjel ved at udsætte hende for "betydelig lemlæstelse", hævdes det. Det skal være sket på et tidspunkt mellem klokken 06.09 og 15.00.

* Derefter og i de følgende dage parterede han i liget med en elektrisk bajonetsav, en hobbykniv og en saks. Flere dele anbragte han også i afløbsrens og opblandet kaustisk soda for at opløse dem.

* Ifølge tiltalen spredte han ad flere omgange ligdelene i Dronninglund Storskov, inden han blev anholdt 9. februar.

Anholdelse og fængsling:

* 9. februar 2022 blev klokken 11.20 anholdt politiet to dengang 36-årige mænd og sigtede dem for drab. Politiet droppede senere mistanken mod den ene.

* Den nu tiltalte mand blev som den eneste af de to varetægtsfængslet og har siddet fængslet siden.

Stillingtagen:

* Den 37-årige erkender usømmelig omgang med lig, men nægter sig sig skyldig i voldtægt og drab. Det oplyser hans forsvarer, Mette Grith Stage, før retssagen.

Retssagen:

* Sagen er rejst som en nævningesag. Det betyder, at tre dommere og seks nævninger skal afgøre sagen.

* Retten i Aalborg har afsat ni dage til sagen.

* De første seks retsdage - 7.-9. juni og 12.-14. juni - er sat af til bevisførelse.

* Først læses anklageskriftet op, og anklageren vil redegøre for sagens forløb. Dernæst ventes den 37-åriges forklaring, en række vidner og dokumentation af beviser.

* Derefter fortsætter og slutter sagen 27.-29. juni.

* Her vil anklager og forsvarer komme med deres afsluttende bemærkninger i proceduren, og retten vil tage stilling til, om den tiltalte er skyldig. Dernæst skal retten beslutte, hvilken straf han skal have.

Kilde: Ritzau, anklagemyndigheden og Nordjyllands Politi

Sponsoreret indhold