Undersøger om Peter Madsen slog Emilie Meng ihjel: Får mystisk opkald

Politiet bliver pludseligt bemærkelsesværdigt interesserede i to journalisters undersøgelse af, hvem der slog Emilie Meng ihjel i 2016.

Især de oplysninger, de har på en vis person, der bygger ubåde, fanger deres opmærksomhed.

Mens Journalisterne Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen undersøger et tip om, at morddømte Peter Madsen dræbte en pige i Korsør for fem år siden, får de et meget uventet opkaldt. Det sker i femte afsnit af dokumentarserien "Nogen ved noget om Emilie Meng".

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privatfoto)

- Jeg kigger på mit display og kan se, at der er et opkald fra et skjult nummer, fortæller Bo Norström Weile i dokumentaren.

Dybt besynderligt

Der er lagt en besked. Journalisten, der til daglig arbejder på B.T., ringer tilbage. Der går en sug i maven gennem ham. Det er et "dybt besynderligt", opkald.

Det er nemlig politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der vil i kontakt.

Da han ringer tilbage til politiinspektøren, viser det sig, at der er noget, han meget gerne vil have fra de to journalister.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jesper Vestergaard Larsen (tv) og Bo Norström Weile (th)

Jesper Vestergaard Larsen (tv) og Bo Norström Weile (th) (Foto: Per Arnesen/Discovery)

- Han har hørt, at vi arbejder på den her sag, og det lyder interessant. For han havde fået at vide ad omveje, at vi havde nogle oplysninger om en vis ubådsbygger, siger Bo Norström Weile.

- Så ville han bare lige vide, hvad det var for nogle oplysninger, og om vi ville dele dem med ham, fortsætter han.

Aldrig sket før

Opkaldet får journalisterne til at spærre øjnene om.

De har gennem årene siden både skrevet en bog, lavet podcast og skrevet utallige artikler om den uopklarede mystiske drabssag, men aldrig før har politiet interesseret sig i de mistænkte, der var under deres lup.

Men politiinspektøren vil ikke nærmere fortælle, hvorfor han ringer.

- Det er helt uhørt. Det har jeg ikke oplevet før, at en politiinspektør ringer til en journalist og beder om oplysninger og spørger, hvad man går og laver, siger Jesper Vestergaard Larsen.

Nu står journalisterne over for et valg - skal de lade politiet overtage deres arbejde?

- Det ændrer egentlig ikke noget for os, men bekræfter dem i, at de er i gang med noget vigtigt, siger Jesper Vestergaard Larsen.

Hvordan journalisternes søgen efter Emilie Mengs drabsmand går, kan du se i "Nogen ved noget om Emilie Meng", hvor fem afsnit lige nu kan streames på discovery+, og der kommer nyt afsnit hver onsdag på Kanal 5 klokken 21.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close