Krimi 12. oktober 2021

Emilie Meng-mysteriet: Passer drabsmandens profil på Peter Madsen?

En retspsykolog sætter ord på, hvem gerningsmanden bag drabet på Emilie Meng kunne være - og det får to journalister til at tænke på blandt andre Peter Madsen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den profil, der tegnes af den endnu ukendte gerningsmand, der gjorde ende på 17-årige Emilie Mengs liv i 2016, kan meget vel passe på drabsdømte Peter Madsen.

Det når journalisterne Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen frem til, efter at have talt med Henrik Høgh-Olesen, retspsykolog ved Aarhus Universitet, i episode fire af dokumentarserien "Nogen ved noget om Emilie Meng".

- Henrik Høgh-Olesen mener, at det her drab formentlig er motivieret af magt og seksuelt begær. De to ting passer jo ret godt på Peter Madsen, lyder det fra Jesper Vestergaard Larsen, som fortsætter:

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Privatfoto

Emilie Meng blev dræbt i 2016. (Privatfoto)

- Men det passer også på andre gerningsmænd. Så vi er nødt til at holde feltet åbent.

Hvem og hvorfor?

Emilie Meng blev sidst set i live en juli nat på Korsør Station. Knap et halvt år efter blev hendes lig fundet i en sø ved Regnemarks Bakke.

Trods massiv opmærksomhed og efterforskning af sagen er det endnu ikke lykkedes at slå fast, hvem der for fem år siden dræbte Emilie Meng, eller hvorfor vedkommende gjorde det.

De to journalister, der til dagligt arbejder på B.T., har sat sig for at finde ud af, hvem der står bag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Per Arnesen

(Foto: Per Arnesen)

Dokumentarserien tager afsæt i et tip om, at det skulle være Peter Madsen, der er dømt for drabet på den svenske journalist Kim Wall, som dræbte Emilie Meng.

For at komme tættere på en profil af en mulig gerningsmand interviewer journalisterne retspsykologen. For er det en voldtægtsforbryder? En rovmorder? Eller er det en nær person, der står bag?

Seksuelt motiv

Han er i hvert fald næsten ikke i tvivl: Gerningsmanden har haft et seksuelt motiv.

- Ni ud af ti gange, hvis du har med en ung pige at gøre på det tidspunkt af døgnet, så er motivet af seksuel karakter.

- Men seksualitet kan være mange ting, for seksualitet behøver ikke kun have med penetration og samleje at gøre. Det kan også have at gøre med at have magt over et andet individ.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Toke Mathias Riskjær / GODT Media

Journalisterne forsøger at opstøve Peter Madsens gamle varevogn - hvilket lykkedes. (Foto: Toke Mathias Riskjær / GODT Media)

- Men jeg er sikker på, at afsættet for handlingen nok har været seksuelt motiveret i bred forstand.

Der kan være flere årsager til, at en voldtægtsforbryder ender med at slå sit offer ihjel. Ifølge retspsykologen kan det enten skyldes en form for panik, hvor det ikke var hensigten at slå nogen ihjel. Eller også er der tale om et langt mindre tilfældigt drab.

- Det andet er det mere velovervejede drab, hvor pirringen simpelthen er at gøre sig til herre over et andet menneskes liv.

Hvordan journalisternes søgen efter Emilie Mengs drabsmand går, kan du se i "Nogen ved noget om Emilie Meng", hvor fire afsnit lige nu kan streames på discovery+, og der kommer nyt afsnit hver onsdag på Kanal 5 klokken 21.

Sponsoreret indhold