Krimi12. april 2024

Toårig pige skadet af syrebombe: Mindreårige drenge stod bag

Sydøstjyllands Politi har fundet frem til to drenge, som de mener står bag episode med syrebombe, hvor toårig pige kom til skade
Politi i gaderne i København, torsdag den 14. december 2023. Her er det foran Synagogen i Krystalgade.
Politiet mener, at de har fundet frem til to drenge, som stod bag en syrebombe i sidste weekend.
 Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Fire børn i kritisk tilstand efter eksplosion: Her er politiet teori

I weekenden kom en toårig pige til skade, da hun kom i kontakt med en syreholdig væske på en legeplads i Billund.

Efter episoden sendte politiet en opfordring ud til forældrene i nærområdet - politiet havde nemlig en kraftig formodning om, at unge mennesker fra området stod bag den syreholdige hjemmelavede bombe og efterlyste i den forbindelse to unge drenge.

Nu har ordensmagten fundet frem til drengene efter flere henvendelser fra offentligheden, skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

- Takket være henvendelser fra offentligheden og et godt samarbejde med SSP i kommunen har vi fundet frem til to drenge, der begge er under 15 år, som har haft med hændelsen at gøre.

- I samarbejde med SSP har vi derfor i dag torsdag haft dem og deres forældre inde til en samtale, der havde et kriminalpræventivt sigte. Det er godtgjort, at ingen har haft til hensigt at skade andre. Hensigten har kun været at lave nogle høje brag, siger politikommissær Brian Kristiansen, der er leder af Nærpolitistationen i Grindsted.

Politiet betragter nu sagen som opklaret, og har fået sagen vurderet juridisk - de to drenge bliver ikke sigtet i sagen.

Sydøstjyllands Politi har i den seneste tid oplevet flere episoder med syreholdige bomber, og de mistænker, at der også er andre end de to drenge, der har fremstillet syrebomberne.

De opfordrer fortsat forældre i lokalområdet til at tale med deres børn om faren ved at fremstille hjemmelavede syrebomber.

- Fremstilling af syrebomber er uheldig og uhensigtsmæssig og kan være farligt, men siden vi gik ud med vores opfordring til forældre og skoler i tirsdags, har vi heldigvis ikke set flere af dem. Vi håber derfor, at det ikke sker mere, siger Brian Kristiansen.

Politikredsen har ikke yderligere oplysninger om sagen, fortæller.

Sponsoreret indhold