Krimi9. april 2024

Toårig pige skadet af syrebombe i Billund: Politiet med appel

Lørdag kom en toårig pige til skade på en legeplads i Billund efter at være kommet i kontakt med en syrebombe – nu kommer politiet med appel

LÆS OGSÅ: Kvinde fundet død efter boligbrand

Sydøstjyllands Politi sender nu en opfordring til forældre rundt om i landet, efter en kun toårig pige kom til skade lørdag eftermiddag.

Her kom pigen uforvarende i kontakt med en syreholdig væske på en legeplads i Billund, hvor hun heldigvis kun kom lettere til skade.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse, hvor de opfordrer forældre til at tage en snak med deres børn om farerne ved syrebomber.

Selv om den toårige pige kun kom lettere til skade, ser ordensmagten nemlig på sagen med stor alvor.

– Selv om det kan se harmløst og sjovt ud på sociale medier som TikTok, så kan syrebomber være aldeles farlige i virkeligheden, siger politikommissær Brian Kristiansen, leder af Nærpolitistationen i Grindsted fra Sydøstjyllands Politi.

En såkaldt syrebombe består af en lukket plastikflaske med syreholdig væske, som kan ende med at give et ordentligt brag, når de springer i luften.

Problemet er bare, at der er stor fare forbundet med bomberne, fortæller politiet, som vil have forældre til at tage en snak med deres børn om farerne ved at lave syrebomber.

Politikredsen har i den seneste tid oplevet flere tilfælde af hjemmelavede syrebomber i Billund-området – og det er med al sandsynlighed væsken fra sådan en bombe, som den toårige pige er kommet til skade af, mener politiet.

Episoden med den toårige pige skete på en legeplads på Plougslundvej i Billund lørdag eftermiddag, mens hun legede.

– Der er efter vores opfattelse ikke er tale om en handling, hvis formål har været bevidst at skade den 2-årige eller andre, men at det alene har haft til formål at skabe et højt brag.

– Alligevel ser vi med stor alvor på sagen og advarer på det kraftigste mod at eksperimentere med den slags bomber. Udover at det kan være en overtrædelse af straffeloven, så kan det også være meget farligt og medføre, at folk kan komme alvorligt til skade, udtaler politikommissær Brian Kristiansen.

Brandvæsenet foretog efter politiets efterforskning en spuling af de berørte legeredskaber, så det ikke længere er farligt at benytte legepladsen.

– Vi håber, at vi i fællesskab med kommune, skoler, fritidsklubber og forældre kan hjælpe med at gøre dette til et enkeltstående tilfælde. Tal med børnene om de alvorlige konsekvenser, det kan have at eksperimentere med syrebomber, fortæller Brian Kristiansen.

Efterlyser to drenge

Efter lørdagens episode efterlyser politiet nu to drenge, som er blevet set på stisystemet omkring legepladsen, efter der lørdag eftermiddag lød et stort brag mellem klokken 14.00 og 15.00 i området.

Politiet kan ikke påvise, at de har forbindelse til episoden, men de vil meget gerne i kontakt med drengene eller andre, som kan have informationer til sagen.

Drengene beskrives som:

A:

Lys i huden, dansk af udseende, 12-15 år gammel, mellem 160 og 80 centimeter høj, almindelig kropsbygning og mørkt hår. Han medbragte en cykel og bar en rulle alufolie.

B:

Mørk i huden, asiatisk af udseende, 12-15 år gammel, mellem 160 og 180 centimeter høj, almindelig kropsbygning og havde mørkt hår. Han var iført jakke formentlig med orange farve i kraven og bar to sodavandsflasker i plastik.

Politiet kan kontaktes med information i sagen på telefon 114.

Sponsoreret indhold