Taxa-Torbens blodige torso lå i Alexandras baggård: Gys i gaden

Alexandra flytter ind i et område, hvor flammerne har stået op i himlen og blodet løbet ned af væggene.

Alexandra flytter ind i et område, hvor flammerne har stået op i himlen og blodet løbet ned af væggene.

(Foto: Martin Høien)

Når grevinde Alexandra om nogle måneder overtager sin lejlighed i Salomons Palæ midt i København, flytter hun ind i et område, som i påsken 2005 indskrev sig som et særdeles blodigt kapitel i dansk kriminalhistorie.

Den 56-årige grevindes nye bopæl ligger mindre end 100 meter fra lejligheden, hvor taxa-chaufføren Torben Vagn Knudsen for 16 år siden blev dræbt og slagtet i sit eget badekar.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Lejligheden, som drabet foregik i, ligger mindre end 100 meter fra Alexandras kommende hjem. (Foto: Ritzau Scanpix)

Hvis vinduet til Torbens lejlighed havde stået åbent, ville man kunne høre råbene om hjælp på grevindens nye adresse.

Den daværende prinsesse var få måneder inden drabet blevet separeret fra prins Joachim, men det kongelige brud er vand sammenlignet med den separation, som hyrevognskøreren Torben blev udsat for.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Politiet fjerner Taxa-Torbens hoved, arm og torso fra smøgen bag Salomons Palæ. (Foto: Ritzau Scanpix)

Hans drukkumpaner savede hans ene arm og begge ben fra resten af kroppen ved hjælp af en fukssvans. Torsoen blev savet over i to dele.

Efterladt i kælderskakt

Den 25. marts 2005 gik den 41-årige fynbo på druk på den nærliggende Andys Bar. På værtshuset i det centrale København faldt Torben i snak med to yngre mænd, en sudaneser og en amerikaner, som han ud på morgenen inviterede med hjem i sin 40 kvadratmeter store stuelejlighed – boligen havde han netop fået nøglen til efter at være flyttet fra sin kæreste. På gåturen hjem til Torben købte trioen smøger og øl i en 7-Eleven.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sudaneseren Ahmed Numan Isaac Rahma – kaldet Jaguar – og amerikaneren Jared Heller stod bag forbrydelsen. Amerikaneren fik en kort fængselsstraf for usømmelig omgang med lig. Jaguar er stadig efterlyst. (Foto: Ritzau Scanpix)

De tre mænd drak videre, og der kom også kokain på bordet. På et tidspunkt faldt amerikaneren i søvn. Han vågnede, da han hørte råb fra badeværelset. Her fandt han sudaneseren bøjet over den livløse Torben Vagn Knudsen, som havde knivstik i halsen og lå indsmurt i sit eget blod i badekarret. De to mænd parterede herefter Torben med en fukssvans: en bredbladet sav. Torsoen på omkring 40 kilo blev som nævnt splittet i to dele.

Dagen efter fandt forbipasserende Torbens arm og begge ben ved en container i Klerkegade. Senere fandt en hundelufter den tvedelte torso med hoved og den ene arm i en kælderskakt i den smalle gyde bag ejendommen, som Alexandra nu flytter ind i.

Pyroman på spil

Grevinden flytter ikke bare ind på stedet, hvor det meste af Taxa-Torben blev efterladt.

Salomons Palæ, som i 1867 blev opført for Den Danske Frimurerorden og i nogle år blev brugt som musikskole, blev hærget af en voldsom brand i 2015.

Artiklen fortsætter under billedet ...

En pyroman satte i 2015 ild til ejendommen, der blev totalskadet. (Foto: Ritzau Scanpix)

En skizofren pyroman erkendte, at han havde sat ild til ejendommen, som siden blev totalrenoveret. Det er stort set kun ydermurene, der er bevaret. I dag huser palæet 47 topmoderne herskabslejligheder, og Alexandra bliver nabo til nogle af landets rigeste.

De eksklusive bilmærker, der er parkeret på den aflåste udendørs P-plads, afslører, at danske bilafgifter ikke er noget problem for ejendommens beboere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I denne kælderskakt, som ligger i smøgen bag Alexandras hjem, blev den tunge bylt med dele af Taxa-Torbens lig efterladt. (Foto: Ritzau Scanpix)

Ven fra Tyrkiet

Diskretion foretrækkes. På skiltene ved dørtelefonerne er der ingen navne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Området foran det prægtige Salomons Palæ er aflåst, og der er ingen navneskilte ved dørtelefonerne. (Foto: Jesper Sunesen)

Men 31-årige Mia Østergaard-Nielsen, der med en milliardformue tilhører landets sjette rigeste familie, bor i ejendommen.

Landsholdsstjernen Nicolai Jørgensen, 30, som spiller for den hollandske fodboldklub Feyenoord, har ligeledes en bolig i palæet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Fodboldspilleren Nicolai Jørgensen, 30, og hans hustru, Theresa, 28, kommer nok til at møde Alexandra oftere end tidligere. (Foto: Thomas Laursen)

Endelig har en af Alexandra og Remees venner fra Tyrkiet; boligentreprenøren Jacob Christensen, 40, også en lejlighed i komplekset.

Det var Jacob Christensen, der bistod Alexandra og Martin med køb og salg af deres boliger i Tyrkiet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Alexandras mangeårige ven Jacob Christensen har en lejlighed ved siden af Alexandras. (Foto: Claus Poulsen)

Det er godt med en god ven i nærheden, for der er stof til masser af mareridt, når grevinde Alexandra første gang skal overnatte i sin knap 12 millioner kroner dyre lejlighed. For grevinden kommer til at bo præcis der, hvor frimurerlogens okkulte ritualer i sin tid blev udført, hvor en pyroman startede en kæmpebrand, og hvor det meste af Taxa-Torbens lig blev dumpet.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close