Krimi27. september 2023

Smidt væk fra Viegård Stutteri - politiet erkender fejl

Søndag udviklede sig til en ubehagelig fridag for en kvinde, der var taget forbi det omdiskuterede Viegård Stutteri. Nu erkender Midt- og Vestjyllands Politi, at det handlede forkert
Graves på Viegaard Stutteri
50 heste blev i august gravet op, efter at være ulovligt begravet på Viegård Stutteri.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Komiker Niels Hausgaard har tidligere kommet med et opråb til stutteriet, mens Mascha Vang har deltaget i demonstrationer over behandlingen af hestene.

Og efter meget snak om stutteriet tog Christina Sørensen fra Skive, hendes søster og søsterens veninde også ud for at se på sagen.

Det forklarer hun til TV MIDTVEST.

- Alle snakkede om sagen, og så tænkte vi, at vi kunne køre en lille tur ud og kigge, siger Christina Sørensen til mediet.

Da de tre kvinder ankom til den offentlige vej ved stutteriet kom en politibil med blå blink pludselig mod dem, og de blev stoppet. Ud ad bilen kom en betjent, der ifølge Christina var ubehøvlet og krævede, at de udleverede deres personnummer og bad dem om at forlade stedet.

Der graves på markerne ved Stutteri Viegård i Skals, onsdag den 23. august 2023. Myndighederne leder efter nedgravede heste ved stutteriets ejendomme, skriver Ritzau. Det handler først og fremmest om at finde ud af, om der er nedgravet heste uden tilladelse. Stutteriet er i forvejen sigtet for en række overtrædelser af dyrevelfærdsloven.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Viegaard Stutteri har tidligere været i politiets søgelys, efter anmeldelser om mishandling af heste.
 Foto:Henning Bagger/ Ritzau Scanpix

Hun kontaktede derefter politiet angående den ubehagelige oplevelse på stedet, men her mente politiet ikke, at betjenten havde gjort noget galt.

Men senere samme aften ændrede Midt og Vestjyllands Politi mening. Ifølge det regionale medie beklagede politiet nemlig episode ved stutteriet.

- Det er bare at lægge sig fladt ned og sige, at vi begik en fejl, har chefpolitiinspektøren ved Midt- og Vestjyllands Politi, Claus Hilborg sagt til mediet.

Ifølge politiet havde man forsøgt at forhindre konflikt på stedet, ligesom der tidligere har været sammenstød mellem demonstranter og ansatte på stutteriet.

Men det var altså ikke berettiget at anklage Christina Sørensen, søsteren og veninde, erkender politiet.

Sponsoreret indhold