Krimi20. maj 2021

Skyldig: TikTok-manden voldtog mindreårig

En 29-årig mand er netop blevet kendt skyldig for flere grove forhold blandt andet voldtægt, tvang og blufærdighedskrænkelse af mindreårige
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sloeret1.jpg
 Foto: Privat

(Retten i Helsingør): Tirsdag blev en 29-årig mand, der på sociale medier bliver kaldt for TikTok-manden, anholdt og varetægtsfængslet.

Torsdag lidt over to døgn senere er han kendt skyldig i en sag om grove forbrydelser mod mindreårige piger.

Ligesom ved grundlovsforhøret i dommervagten i København nægtede TikTok-manden sig skyldig og at udtale sig under sagen. Han bar det samme tøj, en sort Moncler-jakke og hullede jeans, som dagen før og virkede en smule udkørt. Flere gange under anklagerens procedure lukkede tiltaltes øjne sammen og hagen ramte brystkassen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/21134465879371_17mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Den 29-årige mand har fundet sine ofre på flere forskellige medier som TikTok og Instagram. Herefter har han lokket dem over på Snapchat, hvor de er blevet truet med vold og truet til at sende nøgenbilleder. Manden har sørget for, at alt blev slettet bagefter. Foto: Ritzau-Scanpix

Dommer Louise Pansa Lauemøller fortalte, at det var et enigt domsmandsting, der var nået frem til, at den 29-årige kendes skyldig i de forhold, som han var tiltalt for efter anklageskriftet.

- Vi har valgt at lægge afgørende vægt på vidnernes forklaringer i forholdene, da de fremstod meget troværdige, siger Louise Pansa Lauemøller.

Sagen i Nordsjælland begyndte i april måned og de ni forhold i anklageskriftet stammer fra forhold i 2019 og 2020. I anklageskriftet fremgår det, at et af dem er en voldtægt af en mindreårig ved et plejecenter i Jyllinge, et andet af forholdene drejer sig om et andet kønsligt forhold end samleje på Dyrehavsbakken, da han tvang en mindreårig til at tage sin penis i munden.

De andre forhold talte trusler, blufærdighedskrænkelse, anden kønslig omgang af mindreårig og forsøg på ulovlig tvang til samleje.

Den 29-årige mand er omfattet af et navneforbud, men dommerne i København og Helsingør er gået med til, at manden omtales som TikTok-manden. Men pressen er afholdt fra at skrive mandens fulde navn eller beskrives hans identiet.

Straffen til TikTok-manden bliver først bestemt i et senere retsmøde. Lige nu diskuteres det, om han skal mentalundersøges. Lidt usædvanligt er det anklagemyndigheden, der protesterer mod undersøgelsen og forsvarsadvokaten, der vil have den.

Han blev onsdag ved dommervagten i København varetægtsfængslet frem til 15. juni. Dommeren i Helsingør ville ikke varetægtsfængsle ham, men hun afgjorde, at den skyldige TikTok-mand nu skal mentalundersøges.

Anklageren i sagen fortalte i retten efter skyldsspørgsmålet, at man vil have TikTok-manden mentalundersøgt i søgen i København. Og at anklagemyndigheden formentlig vil gå efter en forvaringsdom til den 29-årige.

Under retssagen kom det frem, at TikTok-manden tidligere er dømt for pædofili. I 2017 blev dømt for at befamle en 12-årig pige på brysterne og fået hende til at masturbere hans lem til sædafgang.

Da dommeren læste sin kendelse op om skyldsspørgsmålet sad TikTok-manden stille i retssalen og stirrede ud i luften mens kan knuede sine hænder.

Kæmpe sag

Foran byretten i København onsdag var en gruppe kvinder mødt op. De har siden midt december arbejdet på at få samlet så mange af TikTok-mandens ofre for at stå stærkere sammen og kunne anmelde ham.

Ifølge ofrenes bistandsadvokat Tobias Grotkjær Elmstrøm, der har kontakt til over 60 piger og kvinder i alderen 13 til slut tyverne, var det en kæmpe lettelse, at TikTok-manden blev anholdt tirsdag lidt over klokken ti.

I sagen i København er han sigtet for syv forhold, men Anklagemyndighed hos Københavns Politi har allerede fortalt, at de forventer at sigte TikTok-manden for flere forhold. De er lige nu igang med at efterforske sagen.

Sponsoreret indhold