Krimi29. januar 2024 (opd. 29. januar 2024)

Reality-stjerne i retten: Vil frifindes for vold, frihedsberøvelse og grove trusler

I slutningen af 2022 blev en dansk reality-deltager idømt 1 år og 3 måneders fængsel i en meget omfattende sag – nu skal han kæmpe for sin frihed i landsretten
Østre Landsret skal i starten af februar behandle en sag, hvor en dansk reality-deltager i 2022 blev idømt 1 år og 3 måneders fængsel.
Østre Landsret skal i starten af februar behandle en sag, hvor en dansk reality-deltager i 2022 blev idømt 1 år og 3 måneders fængsel.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Tiltalt reality-deltager om ekskæreste: Har lyst til at kidnappe hende

Vold, frihedsberøvelse, blufærdighedskrænkelser, grove vidnetrusler, ulovlig tvang, handel med kokain, handel med steroider og en lang stribe af færdselsforseelser.

Det er bestemt ikke småting, som en reality-deltager blev dømt for tilbage i oktober 2022.

Manden, der er i slutningen af 20'erne, er ellers kendt for at have deltaget i en stribe reality-programmer – men nu kan han måske snart skifte den farverige hverdag ud med en fængselscelle.

I oktober 2020 idømte Københavns Byret ham en fængselsdom på 1 år og 3 måneder, frakendelse af førerretten i 5 år og en bøde på 73.000 kroner.

Han er beskyttet af et navneforbud i sagen, hvorfor SE og HØR ikke kan komme nærmere ind på hans identitet.

Sagskomplekset, der indeholdt hele 105 tiltalepunkter, blev behandlet ved Københavns Byret over syv retsdage.

Voldssagerne drejer sig om uvenskab med flere ekskærester, der blandt andet beskrev i Københavns Byret, hvordan reality-deltageren efter noget tid blev kontrollerende og direkte ubehagelig at være i forhold med.

Reality-deltageren benægtede ved byretten en lang stribe af forholdene – primært de mest alvorlige, der handlede om frihedsberøvelse, grove vidnetrusler og ulovlig tvang.

Han erkendte dog på rettens første dag at have været i besiddelse af narkotika, blandt andet hash og steroider – både til eget brug og salg.

I Københavns Byret blev manden dog også frikendt for forhold omhandlende deling af videomateriale med seksuelt indhold. Her mente retten ikke, at det var bevist, at der var tale om den forurettede kvinde på videoerne.

'Jeg har lyst til at kidnappe hende'

Den unge mand blev i byretten dømt for at have sendt endog meget voldsomme trusler til en af de forurettede i sagen. Beskederne blev sendt efter hans lejlighed var blevet ransaget af politiet – i samme forbindelse blev han ligeledes anholdt.

Læs flere af de voldsomme beskeder i bunden af artiklen

Selv benægtede reality-deltageren pure, at beskederne kom fra ham.

– Jeg snakkede med nogle bekendte og fortalte, hvad hun (ekskæresten red.) havde gjort. De spurgte, om de skulle gøre noget ved det, men det siger jeg nej til. Da jeg senere finder ud af, at de ikke har ladet det ligge, beder jeg dem stoppe. Det stopper også fra den dag, forklarede han dengang fra vidneskranken.

Men også en af mandens veninder modtog flere beskeder efter han var blevet anholdt og løsladt i maj 2020, da han var blevet meldt til politiet.

"Jeg har lyst til at smadre hende. Det kan kun være hende," skrev han til en veninde, og gentog beskeden til en ven:

"Hun er jo helt brændt af på øverste. Har lyst til at kidnappe hende," lød det blandt andet.

Manden havde et tilhold – som han også blev dømt for at bryde – mod at opsøge ekskæresten. Han blev i byretten også dømt til at skulle betale erstatning for svie og smerte på 30.000 kroner til kvinden.

Sagen kommer for Østre Landsret i starten af næste måned.

SE og HØR har forsøgt at indhente en kommentar fra reality-deltageren og hans forsvarsadvokat – de er ikke vendt tilbage på vores henvendelse inden udgivelsen af artiklen.

'Vi klipper fingrene af dig

Nedenunder ses flere af de beskeder, som reality-deltageren er blevet dømt for at have sendt til sin ekskæreste. Dommeren i byretten mente, at 12 af de sendte beskeder var af særlig grov karakter.

"Vi klipper fingrene af dig, vi ved hvor du bor. Du har skabt alt for meget postyr og nu det landt i vores hænder og det bliver kun værre fra nu af, så kig dig hellere over skulderen en ekstra gang hvis du bevæger dig ud, for vi skal nok fange dig"

"Du forstår da hellere ikke et budskab, men det gør du nok når vi fanger dit klamme ansigt, husk vi holder øje med dig og dine nærmeste. Husk solcreme når du sidder udenfor"

"uden fingre og dit hår, gad vide hvor langt du så kommer"

"altid huske hvad der sker med folk der snakker med de forkerte mennesker. Stik stik"

"Din lille so. Du kommer til at bøde for alle dine handlinger, vi finder dig uden problemer og laver tortur på dig, vi klipper fingrene af dig, og klipper dig skaldet, vi brænder dit hus ned, så selv dine dyr dør, vi ser alt hvad du laver husk på det. Vi kidnapper dig, fatter du det. Vi ved hvad hele din familie kører rundt i. du færdig"

Sponsoreret indhold