Krimi26. april 2023(opd. 26. april 2023)

Psykiater om sigtet i Emilie Meng-sag: – Der kan sagtens være andre sager

Psykiater Henrik Day Poulsen ser det som sandsynligt, at den 32-årige mand har begået andre forbrydelser før drabet på Emilie Meng, som han nu er sigtet for
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Sådan blev 32-årig sigtet i Emilie Meng-sagen
 Video: Aller TV

Hvis det viser sig, at den 32-årige sigtede bliver dømt for drabet på Emilie Meng, var den forbrydelse næppe starten på hans kriminelle liv.

Det fortæller psykiater Henrik Day Poulsen til SE og HØR.

– Der kan sagtens være andre sager. Nogle gange ser man, at forbrydere starter i det små, og hvis det går godt, og de ikke bliver opdaget, så er der nogen, der fortsætter, og det bliver så værre og værre, forklarer han.

Den 32-årige er i forvejen sigtet for frihedsberøvelse og voldtægt i sagen om den bortførte 13-årige pige.

Tidligere onsdag fortalte politiet på et pressemøde, at manden nu også er sigtet for frihedsberøvelse, voldtægt og drab på Emilie Meng tilbage i 2016.

Henrik Day Poulsen ser det som sandsynligt, at der er gået andre forbrydelser forud for drabet på Emilie Meng.

– Det er et kendt fænomen, at en del alvorlige forbrydere tidligere har begået forbrydelser. Rent statistisk så er det en risikofaktor, at jo flere forbrydelser man har begået, jo større er risikoen for, at man begår en ny, fortæller psykiateren.

Ud over at være blevet sigtet i sagen om Emilie Meng og den 13-årige pige, er den 32-årige mand også blevet sigtet i en tredje, uopklaret sag, hvor en 15-årig pige tilbage i november blev overfaldet, truet med kniv og tvunget ned på jorden. Kvinden gjorde dog modstand og undslap gerningsmanden.

Bliver den sigtede kendt skyldig i alle tre sager, underbygger det Henrik Day Poulsens tese om serieforbrydere.

– Hvis han bliver dømt i den uopklarede sag fra november sidste år, er det et bevis på, at det passer med, at risikoen for at begå en ny forbrydelse er større, hvis man har begået en tidligere, siger han.

Den 32-årige mand nægter sig skyldig i de nye sigtelser, der er rejst mod ham, oplyser hans advokat, Karina Skou.

Han erkender sig dog delvist skyldig i sagen mod den 13-årige pige. Det er uvist, hvad han erklærer sig skyldig i.

Sponsoreret indhold