Politiet om forsvunden milliardærfrue: Ét bevis giver håb

Foto: Norsk politi

Mens politiet har vendt hver en sten i forsøget på at opklare, hvad der er sket med milliardærfruen Anne-Elisabeth Hagen, er et brev, som ægtemanden Tom Hagen fandt i hjemmet, gået hen og blevet et centralt bevis i sagen.

Onsdag i sidste uge holdt politiet pressemøde, og her oplyste de, at de nu mener, at de har snævret det så meget ind, at de ved hvilke lande papiret, som brevet er skrevet på, sælges i.

I et interview med Dagbladet torsdag fortæller politiinspektør Tommy Brøske, at de nu angiveligt har et helt konkret antal salgssteder, hvor de mener, at papiret er blevet solgt.

  • - Vi har gode holdepunkter for at vide, hvor papiret, som brevet var skrevet på, er produceret og solgt. Det arbejdes der nu på at undersøge. Vi har et tal og en god formodning om antal lande og steder, det er solgt, siger Brøske til det norske medie.

Tidligere er det kommet frem, hvordan brevet, som ægtemanden Tom Hagen fandt i huset, var skrevet på gebrokkent norsk.

Brevets indhold er blevet undersøgt af både håndskrifts-eksperter, men også lingvister og sprogeksperter har været involveret i efterforskningen.

I brevet stod der angiveligt, at Anne-Elisabeth Hagens overlevelse var afhængig af, at manden ikke kontaktede politiet.

Forvirre og forvilde

Onsdag meddelte politiet, at de efter 200 dage har skiftet hovedteori i sagen, hvor 69-årige Hagen er sporløst forsvundet.

I begyndelsen af efterforskningen arbejdede politiet med udgangspunkt i, at hun blev bortført fra sit eget hjem på grund af økonomisk vinding.

Men nu mener politiet, at de står overfor en drabssag.

Årsagen til at politiet troede, at hun var blevet bortført, var blandt andet på grund af brevet i hjemmet, hvor der var trusler og et krav om løsepenge på 60 millioner kroner.

Efterfølgende har der også været beskeder fra ’modparten’ sendt over krypterede kommunikationskanaler.

- Dette kan være for at forvirre eller vildlede politiet, og på den måde forsinke efterforskningen, siger inspektøren til Dagbladet.

Sidste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen var en telefonsamtale med et familiemedlem klokken 9.14 om morgenen den dag, hun forsvandt.

Selv om familien flere gange har meldt ud, at de er villige til at betale løsesum, har kidnappere altså ikke henvendt sig. 

Ifølge det norske finansmedie Kapital er Tom Hagen nummer 172 på listen over Norges rigeste personer. 

Han menes at være god for 1,7 milliarder kroner. Sammen har ægteparret tre børn og flere børnebørn. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close