Krimi12. oktober 2021

Obduktion fremlagt i retten: Så slemme var Nicolines skader

20-årige Nicoline havde voldsomme skader, da hun i juli sidste år blev fundet død i en lejlighed på Københavnsvej i Køge
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

20-årige Nicolines mor kiggede stift ned i gulvet, og hånden var foran munden, da hendes datters talrige skader blev læst op.

Nicoline mistede på brutal vis livet, da hun i lejligheden i Køge blev kvalt eller stranguleret og udsat for vold mod sit hoved.

Underblødninger i ansigtet, blod i begge mellemører, stiklæsion i halsen, blødninger på brystkassen, venstre håndryg, arm og obduktionsrapporten fortsatte. Skaderne var talrige og der tegnede sig et tydeligt billede af, hvad Nicoline blev udsat for den skæbnesvangre sommerdag sidste år.

- Der har været gentagende slag mod ansigtet, sagde retsmedicineren i retten.

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/20200715_mr_koegedrab_02.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Det var her i huset på den tæt trafikerede Københavnsvej, at Nicolines åndede ud for sidste gang. Foto: Mikael Rieck

- Den ene af læssionerne i panden, som er M-formet, kunne godt have karakter af, at der er blevet slået med en genstand, men det kunne også stemme overens med en knytnæve.

Rapporten fastslog, at dødsårsagen var kvælning kombineret med vold mod hovedet.

Den 20-årige kvinde blev fundet liggende på gulvet i lejligheden. Hun havde en ledning om halsen, en saks stukket i venstre side af halsen og en gul Netto-pose trukket over hovedet.

Rundt om halsen blev der fundet furer, der ifølge retsmedicinerne kunne stemme overens med ledningen, der blev fundet.

To unge mænd sidder på anklagebænken. De er begge tiltalt for drab, men nægter sig skyldige. Ifølge politiet aftalte de drabet på beskedtjenesten Wickr, angiveligt fordi den unge pige havde talt over sig ifølge en narkohandel, før den yngste af dem - den i dag 19-årige - udførte drabet.

Retsmedicineren fortalte videre, at der ikke var fundet nogle afværgelæssioner på den unge kvinde.

- Det kan skyldes, at vedkommende har været bevidstløs, eller vedkommende har været fikseret – fastholdt, så det ikke har været muligt at få armene op, forklarede retsmedcineren.

- Nogle af de læsioner, der er på venstre skulder og venstre brystkasse og på albuen kunne tyde på, at der har været opstået ved en fastholdelse.

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/20200715_mr_koegedrab_03.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Det var i dette hus, at den frygtelige ugerning skete i juli sidste år. Foto: Mikael Rieck

De adskillige skader fik den drabstiltaltes forsvarer, Anders Riisager, til at stille spørgsmålstegn ved de skader, som var fundet på hans klient.

- Når jeg læser de tegn på skader, som min klient er konstateret med, er der ingen skader på hænderne?

- Det er rigtigt, svarede retsmedicineren.

- Hvis man antog, at det var min klient, der gjorde det mod Nicoline – ville det så være naturligt, at der var skader?

- Man ville muligvis kunne se noget rødme og hævelse på knoerne.

Men det er der ikke her?

  • - Nej det er der ikke

Når man ser, hvor slemme skaderne er på Nicoline, ville man så ikke kunne se det på gerningsmanden?, spurgte Anders Riisager.

  • - Det er meget varierende, hvad vi ser i forbindelse med, at en gerningsmand udøver knytnæveslag mod en anden person. Man ser typisk rødme og lidt hævelse. Man ville typisk ikke se sår med mindre man for eksempel rammer tænder.

Selv har den i dag 19-årige forklaret, at det var to rockere fra Satudarah, der den dag kom for at "give Nicoline en omgang". Han gemte sig ifølge sin egen forklaring i haven. Da han kom ind i lejligheden igen, lå hans unge veninde død.

Han røg en cigaret med en anden beboer i kollektivet og sendte et billede af liget til sin i dag medtiltalte.

Den 23-årige befandt sig angiveligt i Jylland, da Nicoline blev dræbt. Han ringede til politiet, da han modtog de brutale billede på Snapchat.

Den i dag 19-årige har tidligere under afhøringer erkendt, at det var ham der dræbte Nicoline. I dag forklarer han, at det var, fordi han ville have sin brev- og besøgskontrol i fængslet ophævet.

Der ventes at falde dom i midten af november.

Sponsoreret indhold