Krimi27. februar 2023 (opd. 27. februar 2023)

Morten Olsens store sorg: Tragedien ændrede ham

Den store gåde om fodboldstjernens forsvundne kæreste er måske et skridt nærmere opklaring – 45 år senere
Morten Olsen
I 15 år var Morten Olsen, 73, landstræner for Danmark. Men han havde været en helt anden træner, hvis ikke han havde oplevet at miste sin kæreste under mystiske omstændigheder som 28-årig.
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Morten Olsens kæreste forsvandt sporløst - Såret heler aldrig

- Jeg synes stadig, der er håb, når man ikke har fundet Kris.

Sådan lød det fra Morten Olsen, da Billed-Bladet besøgte ham i Belgien et år efter, at hans store kærlighed Marianne Kristine Egeberg forsvandt sporløst under sejlturen med færgen mellem Gedser og Travemünde i 1978.

Mysteriet om fodboldstjernens 25-årige kæreste var forsidestof i de danske medier længe dengang – og det interesserer stadig mange.

Forleden forsøgte TV 2-programmet “Som sunket i jorden” at opklare, hvad der skete den skæbnesvangre junidag for 45 år siden.

Kristine Egeberg
Hun var på vej hjem til Morten Olsen, da Marianne Kristine Egeberg forsvandt på færgen mellem Gedser og Travemünde. Teorierne gik først på, at hun var blevet bortført, men hun kan også være faldet overbord undervejs.
 Foto: TV 2/Finn Hagemann

Programmets vært fandt ud af, at et kvindelig var skyllet i land i Østtyskland et par måneder senere, men lykkedes ikke med at identificere vedkommende.

Så Morten Olsen – der ikke ønskede at deltage i programmet – må stadig leve i uvished om sin gamle kærlighed, som han skulle have været gift med et halvt år efter hendes forsvinden.

Kristian Bech
Det er TV 2-værten Kristian Bech, 47, der har sat sig for at opklare mysteriet om Kris.
 Foto: TV 2/Finn Hagemann

Ændrede sin indstilling

Siden da er Morten Olsen kommet videre med sit liv. Han blev landsholdsanfører, gift med belgiske Mireille og endelig landstræner for Danmark gennem 15 år.

I den periode blev snak om Kris, som kæresten fra Falster blev kaldt, skubbet langt væk.

Efter pensioneringen fra fodboldverdenen fortalte Olsen lidt om, hvordan uvisheden havde været med til at ændre den unge sydsjællænder.

Morten Olsen
Før han pakkede bilen og tog til Belgien for at blive en feteret professionel fodboldspiller, tørnede Morten Olsen ud for B. 1901 fra Nykøbing Falster. Samme by kom kæresten stammede fra.
 Foto: Ritzau Scanpix

– De valg, man foretager som menneske, som fodboldspiller og som træner er præget af mange ting.

– For mig har det naturligvis været min baggrund og opvækst her i Vordingborg. Men der er ting i menneskers liv, som kan ændre dit sind og din vej.

– At miste en person ændrer noget i indstillingen til mange ting. Det gør det nok for mange mennesker.

– Når folk mister deres forældre i en tidlig alder, har det har også en vis indflydelse på deres aktuelle livsgang eller senere i deres liv, sagde Morten Olsen i et interview med DR.

Mireille og Morten Olsen
Heldigvis kom Morten videre i livet og fandt sammen med belgiske Mireille, som han bor sammen med i en forstad til Bruxelles.
 Foto: Dan Mariegaard

Blev en anden

Historien fra belgisk fodbold dengang i 1978 lød, at Morten Olsen gik i benhård træning, efter hans liv pludselig vendte op og ned den sommer.

– På tidspunktet for den hændelse, hvor jeg mistede, var jeg nok lidt usikker som menneske og som spiller, og der sker så noget, der gør, at jeg forandrer indstillingen til livet, til arbejdet og til min sportsgren.

– Sådan at man siger: Nu kan det også være lige meget.

Morten Olsen
Efter tragedien høstede Morten nogle af sine største triumfer som spiller – også på landsholdet, hvor det både blev til EM-semifinale med Allan Simonsen og VM-succes i 1986.
 Foto: Ritzau Scanpix

– Det er sådanne ting i livet, der umiddelbart kan virke negativt, men som så omvendt virker – ikke positivt, det er et forkert ord i denne sammenhæng – men anderledes.

– At man reagerer anderledes på ting i livet, end man gjorde i forvejen, fortalte Olsen.

Jeg ved ikke, om jeg var blevet den spiller og træner, jeg har været, hvis det ikke var for den hændelse. Det var vejledning.

– Det, der skete, var personlig vejledning for mig, forklarede den tidligere landstræner, der stadig bor i Belgien med sin belgiske kone, men samtidig har et hus med udsigt over havnen i hans barndomsby, Vordingborg.

Sponsoreret indhold