Krimi13. marts 2024

Mor og stedfar tiltalt for drab på baby: Fandt blod flere steder

I en ransagning hos mor og stedfar, som er tiltalt for at have slået deres halvanden måneder gamle pige ihjel, fandt politiet spor af blod flere steder i parrets hjem
Tirsdagens retsmøde med to forældre, som er tiltalt for at have taget livet af deres halvanden måneder gamle baby, blev en lang maratonafhøring af den anklagede mor.
Tirsdagens retsmøde med to forældre, som er tiltalt for at have taget livet af deres halvanden måneder gamle baby, blev en lang maratonafhøring af den anklagede mor.
 Foto: Scanpix Denmark

LÆS OGSÅ: Mor tiltalt for drab på spædbarn: Voldsomme billeder i retten

På en septemberdag i 2022 blev en halvanden måneder gammel baby hastet til Rigshospitalet i København.

Inden da havde moren og stedfaren ringet til alarmcentralen, fordi de stod med en livløs baby. De er nu tiltalt for drab og medvirken hertil på det lille spædbarn.

Dagen igennem i går brugte den nu 21-årige tiltalte kvinde ved Retten i Nykøbing Falster, hvor hun afgav forklaring i den alvorlige sag.

I løbet af afhøringen kom det blandt andet frem, at kvinden tidligere har kæmpet med et voldsomt temperament, og at hun har gennemgået et angermanagement-kursus under sin varetægtsfængsling.

Hun er – sammen med den nu 23-årige stedfar – tiltalt for manddrab på den halvanden måneder gamle baby og til dels medvirken hertil begået i forening. De nægter sig begge skyldige i tiltalen.

Anklagemyndigheden mener, at babyen afgik ved døden efter flere gange at være blevet udsat for klemning, fastholdelse kradsning, slag og eller anslag mod genstande eller flader.

Under sin vidneforklaring slog den 21-årige kvinde dog fast, at hverken hun eller den medtiltalte har slået eller gjort skade på den lille pige på noget tidspunkt.

Tirsdag kom det frem i retten, at parret blev gift i forsommeren 2022, og at de siden deres anholdelse i september i første omgang fortsat var sammen. Det ændrede sig, da den drabstiltalte kvinde modtog skilsmissepapirer under sin fængsling i Jyderup Fængsel.

– Det gjorde mig meget, meget ked af det. Det forventede jeg slet ikke, lød det fra vidneskranken.

Under den næsten daglange forklaring fra den 21-årige tiltalte holdt stedfaren da også blikket stift rettet mod alle andre end sin kommende ekskone.

Den unge kvinde forklarede dog også for retten, at hun ikke havde underskrevet papirerne, hvorfor de endnu ikke er blevet skilt.

Politiet fandt blod flere steder

Efter parrets anholdelse tilbage i september foretog politiet en ransagning i familiens hjem.

Her fandt politiets teknikere spor af blod flere steder i huset – blod, som den tiltalte kvinde ikke kunne redegøre for hvor kom fra.

Der var blandt andet tale om en forholdsvis stor blodplet på skifteunderlaget, som var ved babyens puslebord, samt blod på en klud, der blev fundet på gulvet.

Derudover blev der fundet blodspor på en stofble, der blev fundet i en klump sammen med andre bleer i en skraldespand.

Skaderne på barnet blev første gang opdaget 7. september 2022, da den tiltalte kvinde var til en mødregruppe for unge mødre.

Anklager Siw Olsen spurgte kvinden ind til, hvem der havde taget sig af den lille pige på dagen for fundet.

– Det gjorde den medtiltalte (navn udeladt red.), lød det lavmælt.

Den tiltalte stedfar var kort forinden gået på barsel, og han havde derfor taget sig af pigen det meste af dagen, forklarede hun.

– Sagde han noget til dig om, at hun blødte? Spurgte anklageren ind.

Det havde han ikke nævnt noget om, forklarede den tiltalte mor.

Kvinden forklarede flere gange i løbet af den lange afhøring, at ingen havde været alene med den lille pige udover de to forældre.

Tirsdagens retsmøde var afsat til afhøring af begge tiltalte – men det var kun den 21-årige mor, der nåede at blive færdigafhørt. Den unge stedfar skal afgive forklaring fredag.

Begge tiltalte er beskyttet af et navneforbud i sagen.

Sagen behandles over fem retsdage, der forventes dom senere i marts.

SE og HØR følger sagen

Sponsoreret indhold