Krimi12. marts 2024

Mor tiltalt for drab på spædbarn: Kæmpede med hidsigt temperament

Tirsdag startede retssagen på ny mod en mor og en stedfar, som er tiltalt for at have dræbt deres baby på halvanden måned – de nægter sig skyldige
Retten i Nykøbing Falster danner tirsdag rammen om en sag, hvor en mor og stedfar er tiltalt for at have taget livet af deres spædbarn.
Sagen mod de to tiltalte startede i sidste uge, men blev udsat undervejs.
 Foto: Jesper Sunesen / ALLER MEDIA DK

LÆS OGSÅ: Mor og stedfar tiltalt: Tæskede spædbarn ihjel på Lolland

– Det lover jeg på ære og samvittighed.

Sådan lød det tirsdag formiddag ved Retten i Nykøbings Falsters retssal A, hvor syv nævninge startede dagen ud med nævningeløftet.

Her behandles en særdeles alvorlig sag, hvor en mor og stedfar er tiltalt for at have taget livet af deres pige, som kun blev halvanden måned gammel.

Dagens retsmøde var det andet indledende retsmøde, fordi sagen faktisk var under behandling allerede i sidste uge – her blev en dommer dog midt under hovedforhandlingen forhindret i at kunne fortsætte, hvorfor sagen i dag startede på ny.

Tirsdag formiddag afgav den 21-årige kvinde, som er tiltalt i sagen og mor til den afdøde baby, forklaring.

Kvinden og hendes kæreste er tiltalt for at have dræbt spædbarnet. Af anklageskriftet fremgår det, at barnet, der blev født 26. juli, blev udsat for en lang række tilfælde af vold frem til 7. september.

I perioden blev babyen ifølge anklageskriftet klemt, fastholdt, kradset, vredet og rystet. Ligesom hun ifølge tiltalen blev slået imod flader og genstande.

Forud for den tiltaltes mors forklaring kunne man høre, hvordan hun selv ringede til alarmcentralen den skæbnesvangre septemberdag i 2022 og fortalte, at hendes lille pige ikke trak vejret.

Iklædt sorte jeans, sort trøje og en hvid vest udover tog hun plads i vidneskranken.

Her fortalte hun, hvordan det havde været en hård tid efter fødslen af deres lille pige, som blev født nogle uger for tidligt.

Kæmpede med stort temperament

Inden kvindens forklaring læste anklager Siw Olsen op af en journal fra en læge.

Her noterede lægen, at den nu 21-årige kvinde virkede aggressiv overfor sin ekskæreste, der er biologisk far til den dræbte pige, ligesom hun generelt virker aggressiv.

Derudover noterer han, at kvinden tidligere har været voldelig over for en ekskæreste, som hun blandt andet har slået, nevet, revet, kradset og kastet ting efter.

Den 21-årige mor, der flere gange kæmper med at holde tårerne tilbage, forklarer, at hun har arbejdet med sit temperament, der ellers godt kunne kamme over.

– Det kunne være, jeg kunne finde på at slå eller sparke.

Hun fortæller blandt andet, at det er gået ud over en ekskæreste – men at hun aldrig har slået den anden tiltalte i sagen, stedfaren til den lille pige.

Her fortæller hun, at det kun er blevet til en væltet stol i forbindelse med et skænderi.

Hun slår dog fast, at det aldrig nogensinde er gået ud over deres afdøde datter.

Den nu 21-årige drabstiltalte kvinde har fortalt retten, at hun under sin varetægtsfængsling har arbejdet meget med sig selv og sit temperament – hun har blandt andet gennemført et angermanagement-kursus.

Begge forældre har siddet varetægtsfængslet siden 2022 – resten af tirsdagen er afsat til morens og stedfarens forklaring i sagen.

Sagen behandles over fem retsdage – der forventes dom senere i marts.

Sponsoreret indhold