Krimi23. februar 2024

Mor og stedfar tiltalt: Tæskede spædbarn ihjel på Lolland

Babyens mor og stedfar er tiltalt for drabet på spædbarnet. SE og HØR advarer mod voldsomme detaljer
Det er planen, at retssagen tager sin begyndelse her i Retten i Nykøbing Falster i starten af marts.
Det er planen, at retssagen tager sin begyndelse her i Retten i Nykøbing Falster i starten af marts.
 Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix/arkivfoto

Et lille spædbarn nåede kun at leve i halvanden måned - en tid der var fyldt med massive former for vold, før det mistede livet i en lille by på Lolland.

Det mener anklagemyndigheden, der har tiltalt barnets 21-årige mor og 23-årige stedfar for drabet.

Det var Ekstra Bladet, der først skrev om den hjerteskærende sag. De skriver, at forsvareren for moren har oplyst, at hun nægter sig skyldig.

Af anklageskriftet, der er særdeles barsk læsning, fremgår det, at fra barnet blev født 26. juli og frem til 7. september blev udsat for en lang række tilfælde af vold.

Det lille liv mistede livet som følge af mishandlingen.

I perioden blev babyen klemt, fastholdt, kradset, vredet og rystet. Ligesom det ifølge anklageskriftet, som SE og HØR har læst, blev slået imod flader og genstande.

Den hårdhændede behandlede resulterede i, at babyen fik fem kraniebrud, ikke under 14 brud på ribbene, brud på lårbens- og skinnebensknogler på begge ben.

Babyen havde også underhudsblødninger og hudafskrabninger i ansigtet og på benet, ligesom det øvre læbebånd var rebet over.

9. september mistede spædbarnet livet som følge af hovedlæsionerne, der havde resulteret i iltmangel og væske i hjernen.

Af anklageskriftet fremgår det, at anklagemyndigheden vil fratage moren og stedfaren retten til eventuel arv og forsikring, hvis de bliver fundet skyldige.

Sagen skal efter planen køre i retten i Nykøbing Falster i starten af marts.

Sponsoreret indhold