Krimi24. januar 2024 (opd. 24. januar 2024)

Mikkel Skelskov for retten igen: Svindlede for millioner

Mikkel Skelskov, der er kærester med Amalie Szigethy og far til hendes to børn, tog i denne uge igen plads på anklagebænken
31-årige Mikkel Skelskov og Amalie Szigethy på den røde løber sammen tilbage i december måned. I denne uge har Skelskov taget plads på anklagebænken i Østre Landsret, tiltalt i en alvorlig sag om hvidvaskning for mere end 9 millioner kroner.
31-årige Mikkel Skelskov og Amalie Szigethy på den røde løber sammen tilbage i december måned. I denne uge har Skelskov taget plads på anklagebænken i Østre Landsret, tiltalt i en alvorlig sag om hvidvaskning for mere end 9 millioner kroner.
 Foto: Dan Mariegaard/Aller Media DK

LÆS OGSÅ: Amalie i krig om døtrene: Tog pigerne med til Tyskland

Hvidvask for mere end 9 millioner danske kroner.

Det er bestemt ikke småpenge, som 31-årige Mikkel Skelskov, der nok er bedst kendt som Amalie Sziegethys kæreste eller ekskæreste – alt efter hvordan månen og stjernerne lige står, anklages for at have hvidvasket 9.423.041 kroner.

Ved Københavns Byret blev Skelskov idømt to og et halvt års ubetinget fængsel for sin rolle i sagskomplekset – han har fra starten af sagen nægtet sig skyldig.

Nu har Østre Landsret taget hul på ankesagen, der tirsdag startede i den nyopførte retsbygning i Nordhavn.

Afsat over 100 retsdage

Mikkel Skelskov kan lige så godt begynde at føle sig hjemme i Østre Landsrets bygning, hvor der er afsat mere end 100 retsdage til behandlingen af en af Danmarkshistoriens største sagskomplekser omhandlende økonomisk kriminalitet.

Den omfattende sag handler om svindel med 5.764 falske fakturaer for 297 millioner kroner igennem cirka 850 selskaber.

Mikkel Skelskov, der forrige år for alvor kom i rampelyset da Amalie påstod, at han havde kidnappet deres to fælles børn, gjorde sig ifølge dommen fra byretten skyldig i, at han igennem virksomheden Cash Me Aps, som han var direktør i, hvidvaskede mere end 9 millioner kroner.

Det enorme sagskompleks er af politiet blevet døbt "Operation Greed" og har været under efterforskning siden 2017.

I Københavns Byret blev 16 ud af de 17 tiltalte idømt straffe på mellem 40 dage og 7 års fængsel.

Fire personer blev dømt til at skulle betale bøder på svimlende 615 millioner kroner, mens tre virksomheder blev idømt samlede bøder på 260 millioner kroner.

14 af de tiltalte, deriblandt Mikkel Skelskov, valgte at anke byrettens dom.

Amalies nuværende kæreste blev også dømt til at skulle betale sagens omkostninger, der blandt andet består af 350.000 kroner til en revisor, ligesom han fik konfiskeret 24.000 kroner.

Enorm svindelfabrik

Efter 153 retsmøder siden december 2018 afgjorde Københavns Byret 18. august 2022 den hidtil mest omfattende straffesag om økonomisk kriminalitet.

Hovedmanden, Naveed Anwar, blev straffet med fængsel i syv år. Anklageren gik efter ti år.

Anwar blev også straffet med en tillægsbøde på 175 millioner kroner, ligesom der blev konfiskeret 26 millioner, som han tjente på at lede en stor såkaldt fakturafabrik.

Politiet har efterforsket sagen under kodeordet "Operation Greed".

Den 49-årige Naveed Anwar fra Dragør ledede en enorm fabrikation af fiktive fakturaer i godt to år.

Han blev dømt for medvirken til de unddragelser af skat og moms, som kunderne i butikken havde gjort sig skyldige i forbindelse med sort arbejde. Beløbet var på 296 millioner kroner i unddragelser.

I en stor aktion 10. oktober 2017 skete der anholdelser, og dyre biler blev beslaglagt.

Siden blev også friværdien af ejendomme og lejligheder over hele Sjælland, Lolland og Møn beslaglagt. I to bankbokse i Commerz Bank i Frankfurt blev der taget guldbarrer og over 300.000 euro.

Anklagerne overbeviste retten om, at der i en kontorcontainer ved et hotel i Brøndby var indrettet en fakturafabrik.

Over 5000 fakturaer blev udstedt til cirka 900 firmaer, som havde udført sort arbejde. Samlet løb fakturaerne op i 532 millioner kroner, fastslår retten.

I alt 17 selskaber og tre selskaber, herunder to vekselbureauer, var på anklagebænken i den usædvanlig langstrakte proces.

Naveed Anwars bror, Usman Ali Anwar, blev idømt fængsel i seks år og seks måneder. Han, der er pakistansk statsborger, blev samtidig udvist af Danmark. Derimod blev en tredje bror, der også var anklaget, frifundet.

15 af de tiltalte mænd blev idømt straffe på mellem syv år og to år. I alt 63 år.

Derudover blev tre selskaber dømt. Vekselbureauerne Primex International og Primex Money 4 Money straffes med bøder på 145 og 50 millioner kroner for hvidvask. Endelig blev der givet en bøde på 65 millioner kroner til Anwar Properties Aps.

Ti af de dømte mænd samt Anwar Properties Aps ankede på stedet dommen til frifindelse.

Hovedmændene i affæren udeblev fra domsafsigelsen, der fandt sted 18. august 2022 om eftermiddag.

I december 2018 blev det første retsmøde i Københavns Byret afviklet, og i første omgang regnede anklagerne med, at der skulle bruges 77 retsmøder. Imidlertid blev det et helt anderledes forløb.

Undervejs er flere spanske og litauiske statsborgere blevet afhørt, fordi de stod opført som direktører i en række såkaldte skraldespandsselskaber.

Men deres identitetsoplysninger var blevet misbrugt, har anklagemyndigheden fortalt.

Sponsoreret indhold