Krimi3. oktober 2019

Maria Hirse skal i retten igen

I februar blev den tidligere bogstavvender Maria Hirse idømt en straf på tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/maria_hirse_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Den dom var hun langt fra tilfreds med, og tårerne trillede ned ad hendes kinder, da hun blev kendt skyldig i hæleri.

Hendes forsvarer, Henrik Stagetorn, meddelte med det samme i retten, at de valgte at anke dommen. Og derfor skal den tidligere bogstavvender altså nu tilbage på anklagebænken.

Med dommen i Byretten gav retten anklagemyndigheden ret i, at Maria Hirse, som har skiftet navn til Mariia Svensson, havde opbevaret og videresolgt tyvekoster til en samlet værdi af omkring 70.000 kroner.

Og slog fast, at hun i sit Nordsjællandske sommerhus havde opbevaret og videresolgt tyvekoster så som sølvlysestager, køkkenmaskiner, vin og spiritus, et Philippe Starck-sofabord, PH-lamper, seks elkedler, fem brødristere og meget mere.

- Jeg er meget ked af det, sagde Maria Hirse dengang foran retten til SE og HØR.

- Jeg havde håbet på, at det var slut for 18 måneders helvede, fortsatte hun.

Udover hende sad i byretten også en 24-årig kvinde og en 46-årig mand tiltalt. De nægtede sig også begge skyldige og var omfattet af et navneforbud.

Den 46-årige mandlige tiltalte blev frifundet. Men selv forklarede Hirse dengang, at hun lod manden, som hverken var hendes ”ven” eller ”kæreste” opbevare nogle flyttekasser i sommerhusets anneks. Hun vidste ikke, hvad der var i kasserne, alligevel hjalp hun med at sælge nogle af tingene på Den Blå Avis.

Den forklaring tilsidesatte dommeren.

Hun blev i byretten også kendt skyldig i at have et knojern og skulle betale sagens omkostninger.

Nu må Maria Hirse endnu engang igennem det retslige hjul og prøve lykken i kampen for en frifindelse i Landsretten.

Maria Hirse blev kendt i den brede offentlighed som 'Lykkehjuls'-baben fra 1995 til 2001, og hele Danmark sukkede dengang over den smukke skønhed.

Det gjorde mangemillionæren Peter Asschenfeldt også, som giftede sig med Maria og sammen fik de datteren, Victoria.

Efter slutningen på 'Lykkehjulet' i 2001 har hun været brevkasseredaktør på UDE og HJEMME og har skrevet en lang række af bøger.

null

Sponsoreret indhold