Krimi8. april 2019

Makabert drab rystede kronprinsen

Bogen ”En djævel i den lyse nat” afslører nye omstændigheder omkring det uopklarede drab på 18-årige Stine Geisler.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/stine_geisler_1.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Det var en rystet kronprins Frederik, som i sommeren 1990 modtog meddelelsen om, at den 18-årige gymnasieelev Stine Geisler var blevet myrdet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/stine_geisler.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Fremtiden var lys og fyldt med muligheder for 18-årige Stine – lige indtil den lyse sommernat, hvor en morder krydsede hendes vej. (Foto: Ritzau Scanpix)

Den glade pige, som han igennem en årrække næsten dagligt havde mødt på gange og trapper på den lille Krebs’ Skole i Stockholmsgade i København, havde mistet livet.

Det skete på den mest grufulde måde. Mens knuste flasker, cigaretskodder og papiraffald fyldte byens gader i forbindelse med pinsekarnevalet, blev hun om natten slæbt ned i en kælder tæt ved sit hjem i Københavns indre by. Her blev hun fundet – bagbundet, skåret i, overhældt med voks og kværket af de klude, som gerningsmanden fyldte hendes mund med.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/stine_geisler_2.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

I denne kælder under Teglkroen blev liget af Stine Geisler fundet. (Foto: Ritzau Scanpix)

Opløst af sorg

Frederik var fire år ældre end Stine Geisler, så den daglige kontakt gled ud, da kronprinsen forlod Krebs’ Skole, som han gik i fra 3. til 9. klasse. Men Frederik havde sin skoletid i frisk erindring, og han blev følelsesmæssigt påvirket, når han så navnet Geisler og omtalen af drabet i aviserne.

Og ikke nok med, at han kendte Stine, på Krebs’ Skole havde han også haft Stines far Steen som matematiklærer.

Kronprins Frederik sendte et personligt kondolencebrev til familien; Kirsten og Steen Geisler og Stines 14-årige lillebror, som naturligvis alle var opløst af sorg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprins_frederik_17.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Kronprins Frederik valgte at sende et personligt kondolencebrev til sin matematiklærer Steen Geisler og hustruen Kirsten – Stines forældre. (Foto: Thomas Laursen)

Det er den tidligere SE og HØR-journalist Søren Baastrup, som i bogen ”En djævel i den lyse nat” kaster nyt lys over en af de danske mordgåder, der er behæftet med flest myter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/stine_geisler_bog.jpg
 (Foto: People's Press)

Bogen om Stine Geisler udkom 4. april. Den er en medrivende fortælling om et uopklaret drab, der stadig nager politiet. (Foto: People's Press)

Stine Geisler-drabet er aldrig blevet opklaret. Måske sidder morderen fængslet for andre forbrydelser, måske er han død. Måske sidder han ved siden af dig i toget. Måske er han den vvs’er, du har ringet efter for at få et blandingsbatteri skiftet.

Måske er morderen den TV-vært, du jævnligt ser i fjernsynet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/soeren_baastrup.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Bogens forfatter Søren Baastrup (t.h.) har skrevet flere bøger om de kriminelles verden, og hans veje har flere gange krydset kendte forbryderes. Her ses forfatteren i festligt lag med rapperen MC Clemens i rød trøje og sudaneseren Ahmed Rahma (t.v.), kendt som Jaguar. Efter at billedet var taget, blev Jaguar internationalt efterlyst for drab og partering af taxachaufføren Torben Vagn Knudsen. (Foto: Claus Poulsen)

Illeborg afhørt

Drabet på den smukke rødhårede københavnerpige er blevet kaldt for drabsafdelingens åbne sår, fordi sagen endnu ikke er blevet opklaret.

I Baastrups Stine Geisler-bog, som udkom den 4. april, afsløres det også, at Jakob Illeborg – kendt som vært på DR-programmet ”Kontant” – blev afhørt af politiet i forbindelse med drabet.

Både Jakob Illeborg og Stine Geisler var nemlig elever på Christianshavns Gymnasium, og de havde musiktimer sammen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/illeborg.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Jakob Illeborg var ligesom Stine Geisler elev på Christianshavns Gymnasium, og kort tid efter drabet var han blandt de personer, som blev afhørt. Han var på intet tidspunkt mistænkt. (Foto: Martin Høien)

Afhøringen af Jakob Illeborg skete, kort efter at Stine var blevet slået ihjel, og han har aldrig været blandt politiets mistænkte. Han blev udelukkende afhørt, for at politiet kunne danne sig et indtryk af Stine Geisler som person, hendes omgangskreds og færden op til drabstidspunktet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/stine_geisler_5.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Et sårrids på Stine Geislers håndled har været et mysterium for politiet. Var det morderens signatur? (Foto: Ritzau Scanpix)

Stine gik ved sin død i 3. z på gymnasiets matematiske linje. TV-værterne Tina Bilsbo og Sebastian Klein gik på samme gymnasium, en årgang under Stine Geisler.

Amagermanden?

Baastrup trækker i sin bog tråde til andre lignende forbrydelser nær hovedstaden. Med god grund. For kan man forestille sig, at en person, der på grusom vis finder tilfredsstillelse i at fratage en ung kvinde livet, nøjes med at gøre det en enkelt gang?

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/marcel_lychau_hansen.jpg
 (Foto: Privat)

Amagermanden Marcel Lychau Hansen sidder i dag bag tremmer – i bogen om Stine Geisler-drabet popper hans navn op igen. (Foto: Privat)

Når den sidste af de 272 sider i bogen lukkes, peger pilen på flere mulige gerningsmænd – blandt andre Amagermanden, som nu sidder bag tremmer. Han blev idømt fængsel på livstid for to andre drab og seks voldtægter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ove_dahl_0.jpg
 (Foto: Aller Media)

Tidligere drabschef Ove Dahl siger i bogen, at han ikke kan afvise, at Amagermanden står bag Stine Geisler-drabet. Men beviset mangler. (Foto: Aller Media)

Tidligere drabschef Ove Dahl fortæller i bogen, at politiet i Stine Geisler-sagen ikke havde tekniske beviser til en sigtelse mod Amagermanden, Marcel Lychau Hansen.

– Derfor kan jeg ikke sige, at han har gjort det. Men jeg kan heller ikke afvise det.

Sponsoreret indhold