Krimi22. september 2021

Lægen Charlotte myrdet i sit hjem: Landsretten stadfæster dom til forvaring

Den 56-årige Timo Nellemose har i Landsretten forsøgt at slippe for forvaring for drabet på lægen Charlotte Asperud
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190430-132609-6_50mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Men den gik ikke. Domsmandsretten i Østre Landsret stadfæstede i dag dommen til forvaring mod den 56-årige mand.

Han blev ført ind i salen af to betjente. Iført et par mørke bukser og en stribet polotrøje fik han fjernet sine håndjern, før han gav sin forsvarer Karoline Normann et kram og satte sig ned.

I marts var det et enigt nævningeting der idømte ham en af landets hårdeste straffe for drabet på lægen Charlotte Asperud.

Dommen valgte han dengang at anke på stedet. Og derfor har landsretten de seneste par uger behandlet sagen for at fastlægge, hvorvidt Timo Nellemose igen skulle dømmes til forvaring, eller om han skulle have en tidsbestemt straf.

Ankesagen har kun omhandlet spørgsmålet om forvaring eller tidsubestemt straf og altså ikke spørgsmål, om hvorvidt han er skyldig i drab.

Karoline Normann holdt omsorgsfuldt sin klient i hånden, da dommeren kom tilbage i lokalet og afsagde dommen over ham.

Det var en enig domsmandsret, der i dag i retssal 7 i Østre Landsret, stadfæstede dommen til forvaring.

- Det må stå enhver klart, at Timo Nellemos er en meget farlig mand, sagde anklageren under sin procedure.

Anklageren lagde også fast, den 56-årige mand efter drabet havde fortsat med at lave præcis det, han lavede inden.

- Han går hjem og chatter videre på det her chatforum. Og dagen efter tager han på arbejde, besøger sin ven bagefter, og vennen bemærker intet særligt.

Forsvareren mente, at hendes klient ikke skulle idømmes en tidsbestemt straf på ikke over 13 års fængsel.

Hun lagde blandt andet vægt på, at lægerne havde været uenige, om hvorvidt hendes klient udgør en nærliggende fare for andres liv, legeme og frihed, fordi hans mentalerklæring vurderede, at en forvaringsdom ikke var påkrævet, mens retslægerådet anbefalede en dom til forvaring.

Retslægerådet vurderede, at han ikke var sindssyg, han er normalt begavet, men fremtrædende narcissistisk, paranoid og med en tæt kronisk vrede.

Lægen Charlotte Asperud blev på brutal vis tæsket ihjel 30. april 2019 på sin adresse i Tisvildeleje.

- Vi har lagt vægt på den målrettethed og voldsomhed, som forbrydelsen er begået med, læste retsformanden dengang op i byretten, mens den 56-årige morder sad bøjet over bordet med hænderne samlet foran sig.

I dag stirrede han blot lige frem for sig og fortrak ikke en mine.

Charlottes morder erkendte i retten vold med døden til følge, men nægtede sig skyldig i påstanden om drab.

I retten har Timo Nellemose selv forklaret, at han den skæbnesvangre nat tog hjem til lægen for at ”tale med hende”. Siden 2014 havde en særlig episode fra sygehuset i Hillerød fyldt ham med vrede og følelsen af at være blevet uretfærdigt behandlet.

Her havde Charlotte Asperud været med til at tvangsindlægge manden efter en trafikulykke. Af journalen fremgik det, at han var ”udskældende, truende og aggressiv”. Han slog ud efter personalet og kastede med vand.

Det var angiveligt så slemt, at han fik en sprøjte med morfin og efterfølgende tvangsindlagt på den lukkede psykiatriske afdeling.

- Jeg oplevede det som et overgreb, forklarede han i retten.

- Charlotte fulgte bare sit afgivne lægeløfte. Hun udførte alene sit arbejde. Men tiltalte kunne ikke lade det fare, sagde anklageren under sin procedure.

På adressen blev det altså ikke til meget snak, i stedet blev Charlotte Asperud efterladt ilde tilredt i en pøl af sit eget blod – slået omkring 19 gange med et koben.

Byretten lagde dengang fast, at den 56-årige havde forsæt til at dræbe, da han tvang sig adgang til huset i Tisvildeleje.

Læs meget mere om sagen her:

Sponsoreret indhold