Læge dræbt i sit hjem: Datterens uhyggelige 112-opkaldet afspillet i retten

Foto: Ritzau Scanpix

Onsdag morgen startede retssagen mod den 56-årige mand, der er tiltalt for at have gjort en ende på Charlotte Asperuds liv i hendes hjem i Tisvildeleje i april 2019.

Ifølge Nordsjællands Politi blev hun slået i hovedet 19-20 gange med en stump genstand, der kan have været et koben. Den tiltalte erkender vold med døden til følge. 

I retten, hvor den 56-årige mand har tog plads ved siden af sin forsvarer, iført sorte bukser og grå pullover, blev datterens 112-opkald afspillet.

  • - Hej, det er x, siger datteren med rystende stemme.

  • - Jeg har lige modtaget et meget ubehageligt opkald fra min mor, hvor hun skriger.

  • - Jeg har forsøgt at ringe til hende, men hun svarer ikke, siger datteren med grødet stemme.

  • - Den er hel gal, der er en mand der råber læg dig ned, siger hun grædende i telefonen til alarmcentralen, der sendte en patrulje ud med det samme.

  • - Man kunne tydeligt høre en mand i baggrunden. Jeg lyttede ikke telefonsvareren til ende. Men det var tydeligt en mand der sagde ”læg dig ned”.

Charlotte nåede at ringe til datteren, og da datteren ikke tog telefonen, gik den på telefonsvareren. Derfor blev dele af de skrækkelige ting, der skete i huset i Tidsvildeleje gemt på datterens telefon.

På Charlotte Asperuds adresse i Tidsvildeleje fandt politiet kvinden ilde tilredt. Hun lå i en pøl af sit eget blod i soveværelset. Døren, hvis dørkarm var knust, var blevet tvunget eller sparket op.

Lægen blev hurtigt fragtet til Rigspolitiet, men døde kort tid efter af sine kvæstelser.

I forsøget på at finde Charlotte Asperuds gerningsmand, sendte politiet dele af lydfilen fra telefonsvareren ud. 

  • - Læg dig ned. Læg dig ned. Læg dig ned, kunne man høre gerningsmanden råbe adskillige gange til den 58-årige kvinde.

Det var dog ikke lydfilen, der ledte politiet på sporet af gerningsmanden, men derimod DNA-prøver fra Charlotte Asperud der stemte overens med den 56-årige tiltalte. Det viste sig nemlig, at han tidligere er dømt for tyveri, bedrageri og spirituskørsel.

Han er også nu udover drabet også tiltalt for 14 andre forhold der omhandler tyveri og brandstiftelse. Han erkender forholdene om tyveri, men nægter brandstiftelse.

Politiet fandt på mandens bopæl en række lægejournaler. Her havde den tiltalte streget Charlotte Asperuds navn over med en tusch. Hun var en af flere læger, der havde behandlet ham efter en færdselsulykke i 2014.

Anklagemyndigheden går efter at få manden idømt forvaring.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close