Krimi30. marts 2023 (opd. 30. marts 2023)

Krimiekspert om Mia-sagen: Kvinder har ALDRIG skylden!

Kvinder skal have lov til at gå præcist, som de vil - også efter en våd nat i byen, lyder det fra SE og HØR's nye krimiekspert Peer Kaae
Et af de sidste billeder af Mia viser en aften, som begyndte lykkeligt. Men desværre kort efter endte som en tragedie, der har ramt os alle.
Et af de sidste billeder af Mia viser en aften, som begyndte lykkeligt. Men desværre kort efter endte som en tragedie, der har ramt os alle.
 Foto: Presse-fotos.dk

LÆS OGSÅ: Her er alle gerningsstederne i Mia-sagen

Da anklageskriftet mod en nu 37-årig mand onsdag blev kendt i Mia-sagen fra Aalborg, blev det også dagen, hvor SE og HØR's nye krimipodcast, "Krimi med K", fik premiere.

I den tog vores nye krimiekspert Peer Kaae sagen under kyndig behandling. Og efter at have læst anklageskriftet i detaljer er han ikke i tvivl:

- Den her sag vil blive husket i mange, mange år for grusomheden.

- Det er noget, som gør så dybt indtryk på mig.

Peer Kaae, SE og HØR's krimiekspert

- Fordi det er så sjældent, at en ung pige forsvinder på den måde og ifølge politiet bliver dræbt i et mareridtsagtigt scenarie. Det er noget, vi alle kan relatere os til og bliver ramt af, mener han.

- Det er så grænseoverskridende, grusomt, hvad hun har været igennem.

Peer Kaae, SE og HØR's krimiekspert

Og Per Kaae er i udsendelsen tydeligt rystet over, hvad politiet angiveligt mener, at de nu kan bevise, den mulige gerningsmand har gjort.

- Jeg kan ikke engang tage ordene med ind i den her podcast og sige dem.

Mia Skadhauge Stevn blev bare 22 år gammel.
Mia Skadhauge Stevn blev bare 22 år gammel.
 Foto: Politiet

- Det er noget, som gør så dybt indtryk på mig. Jeg havde hørt nogle rygter fra kilder i kredse omkring det her. Og jeg troede ikke rigtigt på dem.

- Men jeg må sige, at i dag har vi fået ordene i anklageskriftet, som taler deres tydelige sprog. Det er så grænseoverskridende, grusomt, hvad Mia har været igennem.

Bag om Peer Kaae

Peer Kaae er journalist og forfatter.

Han har de seneste årtier stort set kun beskæftiget sig med kriminalstoffet. Han har blandt andet skrevet bøger om uopklarede sager, deltaget i FBI-kurser og lavet podcasts som "Krimi med K".

Peer Kaae har ligeledes holdt en række af foredrag.

Du kan finde mere om Peer Kaae her.

Al grusomheden til trods så har tragedien også flyttet den offentlige opfattelse af kvinder og deres rettigheder markant og i en god retning, mener Per Kaaa:

- Vi har jo haft hele den her metoo-bølge.

- Og i drabet på Mia har nogen været ude og sige, om man kan gå sådan lidt halvberuset med et glas i hånden og uden overtøj med bare arme?

- De har ALDRIG en skyld i sager som den her.

Peer Kaae, SE og HØR's krimiekspert

- Men der kom jo en tsunami af argumenter imod lige nøjagtigt den holdning. Kvinder skal have lov til at gå præcist, som de vil.

- Og det er nyt. Derfor kommer Mia-sagen til at stå som et tidspunkt, hvor vi ændrede vores opfattelse af, hvad kvinder må og skal.

- Fordi de har ALDRIG en skyld i sager som den her.

Sponsoreret indhold