Krimi29. marts 2023(opd. 29. marts 2023)

Tiltalt for drabet på Mia Skadhauge Stevn: Her er detaljerne i anklageskriftet

Den 37-årige mand er tiltalt for at have voldtaget og myrdet Mia Skadhauge Stevn, før han på brutal vis skaffede sig af med hendes lig
Drabet på Mia Skadhauge Stevn påvirkede hele Danmark.
Drabet på Mia Skadhauge Stevn påvirkede hele Danmark.
 Foto: Politi

Hele anklageskriftet mod den 37-årige elektriker er netop blevet frigivet, og det er særdeles uhyggelig læsning.

Allerede i sidste uge kunne Nordjyllands Politi fortælle, at den 37-årige mand var tiltalt for drabet på Mia Skadhauge Stevn.

Manden er tiltalt for at have voldtaget Mia Skadhauge Stevn og derefter at have udsat hende for "betydelig lemlæstelse" i den hensigt at slå hende ihjel. Han er også tiltalt for usømmelig omgang med lig.

Det fremgår af anklageskriftet mod manden.

Den 37-årige nægter sig skyldig i drab.

Af anklageskriftet fremgår det, at manden tilbød Mia Skadhauge, der var tydeligt påvirket af alkohol, et lift i sin varebil fra Vesterbro i Aalborg 6. februar sodste år. Her kørte han hende med vilje ud i et øde skovområde ved Hammer Bakker og efterfølgende til sit hjem i Flauenskjold. Her tvang han den unge pige til andet seksuelt forhold end samleje.

Drabet skete ifølge anklageskriftet, hvor hun blev udsat for betydelig lemlæstelse blandt andet ved "kvælning, sammenklemning af brystkassen, en kombination heraf eller lignende forårsagede en længerevarende hindring af blodafløbet fra hovedet".

Det medførte, at den 22-årige kvinde blev påført flere skader. Blandt andet en udtalt blodopstemning i hjernen og en ledsagende tynd film af blod under den hårde hjernehinde. Det førte i sidste ende til, at hun afgik ved døden.

Han er også tiltalt for usømmelig behandling af lig ved at have parteret Mia Skadhauge i ikke under 231 dele, og placeret flere af ligdelene i afløbsrens og opblandet kausisk soda med henblik på at opløse delene. Det gjorde han i perioden frem til 9. februar klokken 11.20.

Den i dag 37-årige mand brugte ifølge tiltalen en elektrisk bajonetsav, en hobbykniv og en saks.

Ad flere omgange spredte han ifølge anklageskriftet ligdelene i Dronninglund Storskov, hvor flere af ligdelene blev gravet ned i forskellige grave i området, imens andre ligdele blev fordelt i skovbunden.

Der er nedlagt påstand om, at han skal have konfiskeret et falsk militært identitetskort og 300.000 kroner, der er beslaglagt hos den tiltalte, skal bruges til at betale sagens omkostninger.

Sagen om Mia Skadhauge tog sin uhyggelige begyndelse sidste år, efter den unge livsglade pige forsvandt efter en bytur i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Fem dage efter fandt politiet ligdele i Dronninglund Storskov. Og kort efter fastslog de retsmedicinske undersøgelser, at det var den 22-årige kvinde.

Den i dag 37-årige, der er tiltalt i sagen, har siddet varetægtsfængslet siden februar sidste år. Sagen begynder efter planen ved Retten i Aalborg 7. juni. Der er afsat ni retsdage, og der ventes dom i slutningen af måneden.

Sponsoreret indhold