Jan Linnebjerg dømt for spirituskørsel

Foto: Thomas Laursen

10 dages betinget fængsel og frakendelse af kørekortet. Sådan lød dommen over Jan Linnebjerg, der er bedst kendt som den livlige TV-nisse Pyrus.

Tilbage i maj sidste år satte Jan Linnebjerg sig bag rattet i sin varebil med for meget alkohol i blodet. 

Ifølge anklageskriftet skete forseelsen den 19. maj sidste år, hvor Jan Linnebjerg kom kørende på Hillerød-motorvejen.

I retten sad han ved siden af sin forsvarer med albuerne i bordet og hænderne hvilende i dem. Han var iført en mørkeblå og grå sweater og et par lyse cowboybukser. 

Med sig havde han sin kone, som tog plads på tilhørerrækkerne. 

Da anklageren havde læst anklageskriftet højt, meddelte hans forsvarer, at Jan Linnebjerg erkendte sig skyldig i tiltalen om kørsel i spirituspåvirket tilstand. 

Jan Linnebjerg tog plads i midten af retslokalet for at svare på anklagerens spørgsmål. 

- Det var vores bryllypsdag. Jeg havde drukket noget øl og noget sake, som jeg ikke lige kendte alkoholprocenten på, forklarede Jan Linnebjerg på foranledning af forsvarerens spørgsmål. 

Her kom det frem, at han efter politiet havde stoppet ham, havde fået måltsin promille til 1,13 på Herlev Hospital. 

- Jeg følte mig ikke beruset, forklarede han videre i retten. 

Dommeren gjorde den 10 dage lange fængselsstraf betinget med en prøvetid i et år. Med den betingelse, at nissen skulle gå i alkoholbehandling hos Kriminalforsorgen. 

I retten kom det dog også frem, at den børnekære kalendernissen ikke har rørt alkohol siden episoden i maj sidste år og allerede gik i misbrugsbehandling. 

Dommeren frakendte ham også førerretten i tre år og idømte ham en tillægsbøde på 11.500 kroner, da det ikke er første gang, at han er blevet snuppet for spiruspåvirket kørsel. 

Efter et kort snak med sin forsvarer, kunne Jan Linnebjerg meddele, at han modtog dommen. 

Da retsmødet blev hævet stormede den landskendte skuespiller ud af retten med sin kone i hælene og hoppede hurtigt ind i sin bil. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close